2012. szeptember 26., szerda

Kubatov: Senkit sem zár ki a feliratkozás


Senkit sem fog kizárni a választásból az előzetes feliratkozás, az ellenzéki pártok ezzel kapcsolatos vádjaiban több a politikai haszonszerzés kísérlete, mint a logika – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Kubatov Gábor. A pártigazgató beszélt arról is, hogy a Fidesz akár már holnapután el tudna indulni a választásokon, szemben a baloldali pártokkal, ahol egyelőre még a szövetségre lépésen agonizálnak.

 
Kubatov Gábor aláhúzta, a mostani javaslat szerint lehetőség lesz levélben regisztrálni. Ehhez mindössze annyit kell majd tenni, hogy az erről szóló levelet vissza kell küldeni; azt gondolom, ez talán senkinek nem okoz gondot. Ha valaki ezt mégsem tudja megtenni, az önkormányzatnál is jelezheti, hogy részt szeretne venni a voksoláson – tette hozzá. Elmondta, erre hónapok állnak majd rendelkezésre, és viszonylag rövid idő alatt el lehet intézni. Véleményem szerint senkit sem fogunk kizárni a választásból, mindenkinek, aki valóban szeretné, bőven lesz ideje és lehetősége feliratkozni – fogalmazott.

A képviselő szerint jól látszik, hogy egyik párt szimpatizánsai sem élveznek előnyt, a feltételek mindenki számára ugyanazok. Kubatov Gábor fontos szempont értékelte az is, hogy aki nem kíván foglalkozni a közélettel, nem él a feliratkozás lehetőségévei, ahhoz a politika nem fog elmenni, úgymond a küszöbén megáll a kampányt. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy akik nem regisztráltak, azokhoz direkt telefonhívás és kampánylevél nem fog érkezni – fűzte hozzá.

A feliratkozás kapcsán az ellenzéki pártok azzal érvelnek, hogy sokan maradhatnak le a voksolásról. Kubatov Gábor szerint furcsa ez az érvelésük, hiszen a mostani ellenzéki pártokat kormányon az nem zavarta, hogy 2006-ban több mint harmincezer ember nem tudott élni a választás jogával azért, mert a névjegyzékben pontatlanul vagy egyáltalán nem szerepelt. Fontos hangsúlyoznom, hogy a határon túli magyaroknak és a kisebbségeknek is kötelező a feliratkozás, a rendszer tehát így egységes lesz – húzta alá a politikus.

Kubatov Gábor kiemelte, az MSZP nagy bajban van, számos felmérés szerint bizonyos körzetekben a Jobbik megelőzi őket. Az MSZP így nem hogy nagy, de középpárt sem lehet – jegyezte meg. A fideszes politikus szerint a szocialisták legnagyobb problémája éppen az, hogy nem tudják biztosítani a váltópártiságukat, bármennyire igyekeznek. A választók ugyanis nem felejtenek. Nyolc év hosszú idő, és az emberek emlékezni fognak a nyugdíjak elvételére, a vizitdíjra, a kórházi napidíjra, a tandíjra vagy éppen a 2006-os őszi atrocitásokra. A kórházba elhelyezett széfekre, a poratkakutatásokra költött milliárdokra vagy éppen az egész fővárost behálózó baloldali korrupciós botrányokra – sorolta Kubatov Gábor.
(Magyar Nemzet - fidesz.hu)
 

Nincsenek megjegyzések: