2012. szeptember 29., szombat

Az a cél, hogy a társadalom többet mozogjon, rendszeresebben sportoljon + galéria

Miközben Európában súlyos gazdasági válság van, Magyarországon arról szólnak a hírek, hogy olimpikonjainkat tisztességesen elismerjük, bevezettük a mindennapos testnevelést, létesítményeket építünk, és sportot támogató új adórendszert vezetünk be – emelte ki Orbán Viktor a 100 éves Budafoki MTE ünnepi rendezvényén. A Promontor utcai sporttelepen, a Fonyódi Antal Sportcsarnokban rendezett ünnepségen kitüntetéseket adott át a kormányfő. Képgalériánk megtekinthető itt.http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=184809


Orbán Viktor aláhúzta, a kormány egyik célja, hogy elérje: a fiatalok, és ha lehet, az egész magyar társadalom többet mozogjon, rendszeresebben sportoljon. Az a célunk, hogy öt éven belül a mai 9 százalékról 20 százalékra, tíz éven belül 30-35 százalékra emeljük az aktív sportmozgást végzők arányát – fűzte hozzá. A kormányfő szerint hogy ezt a célt elérjük, kiemelt fontosságú lépés volt a mindennapos testnevelés bevezetése szeptembertől.
Fotó: fidesz.hu
A miniszterelnök felidézte, a felmérések arról szólnak, hogy hazánk tagja az európai unió négy legkevesebbet sportoló nemzetének; a fiatalok mindössze 38 százaléka végez rendszeres testmozgást. Ezen mindenképpen változtatnunk kell. S az ilyen sportegyesületek, mint a budafoki BMTE, lehetnek a kormány legfőbb szövetségesei ebben – tette hozzá.
Orbán Viktor arról is beszélt, miközben Európában súlyos gazdasági válság van, Magyarországon arról szólnak a hírek, hogy olimpikonjainkat tisztességesen elismerjük, bevezettük a mindennapos testnevelést, létesítményeket építünk, és sportot támogató új adórendszert vezetünk be. Elmondta, az új társasági adó jóvoltából éves szinten több tízmilliárd forint áramlik a legnépszerűbb amatőr és utánpótlás csapatsportokba. A társasági adókedvezményről elmondható, eddig a sportegyesületek több mint 33 milliárd forintot vettek igénybe 1550 sportfejlesztési program keretében. Az országban összesen 3150 település létezik, és ebből 744 település él ezzel a lehetőséggel – sorolta. A miniszterelnök bejelentette, még az ősszel a kormány hamarosan tető alá hozzá az öt látványsportágon túli többi sportág támogatásának új rendszerét.
Nem egy profi sportszervezethez jöttünk, nem is adunk át létesítményt, csak a tisztelet hozott ide bennünket, a kisebbek iránti tisztelet. A kisebb egyesületek nélkül nincsenek nagyobbak sem – méltatta miniszterelnök a centenáriumát ünneplő BMTE-t.  A kormányfő szerint a kis egyesületek tartották és tartják a vállukon az egész magyar sportot, nélkülük nincsenek olimpiai bajnokok. "Kicsik nélkül, szertárosok nélkül, intézők nélkül, takarítók nélkül, vagy a szerelést mosó asszonyok nélkül nincsenek magyar olimpiai bajnokok" - fogalmazott.
A kormányfő aláhúzta, a budafoki sportegyesület megmutatta, hogyan lehet sikeresnek lenni változó történelmi körülmények közepette. Így önök túlélték a világháború viszontagságait, a szocializmus évtizedeit, a rendszerváltás utáni bizonytalanságot is. Tette ezt az önök egyesülete úgy, hogy közben a tevékenységi köre bővült, és az utánpótlás-nevelésben pedig rendre újabb és újabb tehetségekkel örvendeztette meg a magyar sportot – fűzte hozzá. Ennek fényében, elismerve az önök munkáját, engedjék meg, hogy a Budafoki Munkás Testedző Egyesületnek legalább akkora sikereket kívánjak az elkövetkezendő száz évben, mint amilyenekkel a klub jelenleg is büszkélkedhet. A budafoki sportolók pedig számíthatnak a kormány támogatására. Isten éltesse a Budafoki Munkás Testedző Egyesületet! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! – zárta ünnepi beszédét Orbán Viktor.
(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: