2014. április 7., hétfő

Orbán: nagy korszak kapujában állunk

Forrás: Duna Híradó | 2014. 04. 07. 18:32:00

A választók vasárnap igent mondtak az új közjogi rendszerre, az új gazdaságpolitikára és a néppárti kormányzásra. Így értékelte Orbán Viktor a Parlamentben, hogy az általa vezetett Fidesz-KDNP szövetség megnyerte a vasárnapi országgyűlési választást. A miniszterelnök hozzátette: egyértelmű és nem megkérdőjelezhető felhatalmazást, megerősítést kaptak, hogy folytassák azt, amit elkezdtek.

A magyar mellett angol, olasz, holland, de még kínai újságírók is kíváncsiak voltak arra, hogyan értékeli Orbán Viktor, pártja újabb győzelmét. „Egyértelmű és nem megkérdőjelezhető felhatalmazást, megerősítést kaptunk" – jelentette ki.
A miniszterelnök-pártelnök nemzetközi sajtótájékoztatóján azt mondta: a választók vasárnap igent mondtak az új közjogi rendszerre, az új gazdaságpolitikára és a néppárti kormányzásra.

„Ugyanakkor nemet is mondtak a választók két dologra, amit biztosan tudunk: nemet mondtak a gyűlöletre, tehát elutasították azokat a pártokat, amelyeknek a programja másból sem áll, mint az ellenfél iránti gyűlöletkeltésből, és nemet mondtak az európai unióból történő kilépésre is."
 

A kormányfő közölte: nem látja jelentőségét annak, hogy egy vagy két választókörzetben még nem dőlt el a mandátum sorsa, vagyis, hogy meg lesz-e a kétharmados parlamenti többség. Mint mondta: ez a lényeget nem befolyásolja.

„A Fidesz és a KDNP a garancia arra, hogy Magyarországon se jobbról, se balról a szélsőségek ne juthassanak meghatározó szerephez a közéletben” – fogalmazott.

Orbán Viktor közölte: a kormánya szerdán ül össze először és a választások lebonyolítását is értékeli. Ugyanakkor új kormánya tagjaival már egyeztet. A miniszterelnök egyértelművé tette: a harmadik Orbán-kormány politikájában nem lesz jelentős változás. A bankadó és a rezsicsökkentés marad, sőt tovább folytatódik.

Az elmúlt egy év gazdasági eredményeiről azt mondta: ezek nem átmenetiek, így az ország kiválóan teljesít majd a következő időszakban. Mint fogalmazott: széles jövő előtt állunk, nagy korszak kapujában, az ország a régió éllovasa lesz.

Nincsenek megjegyzések: