2014. április 17., csütörtök

Gulyás: a munkahelyteremtés a következő négy év egyik legfontosabb feladata


Forrás: MTI | 2014. 04. 17. 11:03:00

A kormány egyik legfontosabb feladata a munkahelyteremtés, ez kell a társadalmi és a gazdasági stabilitáshoz, és ez garantálja hosszú távon a fenntartható növekedést - mondta Gulyás Gergely, a Polgári Magyarországért Alapítvány főigazgatója a visegrádi országok (V4) 2013-as kormányzati teljesítményét értékelő konferencián.

A Nézőpont Intézet rendezvényén Gulyás Gergely kiemelte: a jó kormányzás elsődleges mércéje, hogy egy politika párt, kormány népszerűsége elegendő-e ahhoz, hogy a választók bizalmát ismét kiérdemelje. Magyarországon ennek a kritériumnak megfelelt az elmúlt négy év kormányzása, de "nem lehet elbízni magunkat", a rövidtávú győzelem önmagában nem feltétlenül igazolja a jó kormányzást - közölte.

Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet ügyvezetője hangsúlyozta: a visegrádi országok közül Magyarország a politikai stabilitás és a társadalmi viszonyok alapján az élen áll. Ha folytatódnak a V4 tagjainál tapasztalt kedvező trendek, a régió az EU éllovasa lehet a jó kormányzás szempontjából - vélekedett.

Nincsenek megjegyzések: