2014. április 9., szerda

Mesterházy nem mond le

Forrás: M1/Híradó | 2014. 04. 09. 13:52:00

Lapinformációk szerint az MSZP-elnök igyekszik erősíteni párton belüli pozícióját. Több, a parlamentbe nem jutott megyei elnöknek is jelezte, számít rájuk szakértőként az Országgyűlésben.

Súlyos vereségnek minősítették a választások végeredményét a baloldali pártszövetség vezetői, és sorra arról beszéltek: nem hibáztathatják egymást a vereség miatt. A politikusoktól függetlenül viszont baloldali szimpatizánsok és újságírók is elemzik az okokat. Internetes blogszerzők és kommentelők egyértelműen az MSZP-elnököt hibáztatják a kudarcért, és helyenként érdes stílusban kérik számon, miért nem mond le a választási vereség után. Mesterházy Attila azonban azt mondja, marad, szerinte ugyanis mindent megtettek, amit lehetett.
 

Karácsony Gergely az ATV reggeli műsorában jelentette be: a választási kudarc miatt május 25-i hatállyal lemond a Párbeszéd Magyarországért Párt elnöksége. A politikus utalt rá, hogy a baloldali összefogás többi pártjának is el kellene gondolkodnia személyi változásokon. Nem gondoljuk azt, hogy egy ilyen kudarc után bármelyik ellenzéki párt vezetése megkerülheti a politikai felelősség kérdését – fogalmazta meg a társelnök. Az Origo szerint a Magyar Szocialista Párt több tagja is azt szeretné, ha Mesterházy Attila bátran szembenézne az eredménnyel. Ahogyan a portál írja, hétfő a letargia, kedd a felzúdulás napja volt az MSZP-ben. Az Origo tudni véli, hogy több szocialista szerint teljesen új politika kell.

Az Origo mellett az Index is úgy értesült, hogy Mesterházy Attila igyekszik megerősíteni a párton belüli pozícióját. Az internetes lapok információi szerint ennek lehet a része, hogy a pártelnök több hoppon maradt megyei elnöknek jelezte, számít rájuk szakértőként az Országgyűlésben. Az Index konkrét összegekről is ír, úgy tudja, Mesterházy 200-300 ezer forintos frakciószakértői állásokat kínált fel azoknak, akik az országos listáról nem kerültek be a parlamentbe.

Nincsenek megjegyzések: