2014. április 11., péntek

Fidesz: egyre jobb állapotban van a gazdaság

Forrás: MTI | 2014. 04. 11. 13:39:17

Egyre jobb állapotban van a magyar gazdaság - kommentálta a legfrissebb inflációs mutatót és a Győr-Moson-Sopron megyei munkanélküliségről szóló adatsort Puskás Imre, a parlament költségvetési bizottságának fideszes alelnöke.

Az országgyűlési képviselő emlékeztetett, hogy a Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint márciusban 0,1 százalék volt az infláció, Győr-Moson-Sopronban pedig - a munkaügyi központ adatai szerint - 3 százalék alá esett a munkanélküliség. Utóbbi komoly biztatás, azt jelzi ugyanis, hogy a 3-4 százalék körüli országos munkanélküliség célul tűzése nem a valóságtól elrugaszkodott, hanem teljesíthető terv - mondta Puskás Imre. Hozzátette ugyanakkor, hogy ehhez komoly gazdasági növekedésre, fejlesztésekre és átképzésekre van szükség.

Az inflációval kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy olcsóbbak lettek az élelmiszerek, az elmúlt egy évben 10 százaléknál nagyobb mértékben csökkent például a liszt, a cukor, a tojás ára, és kevesebbet kell fizetni a rezsiért is. Megjegyezte, hogy mindez különösen segítette a nyugdíjasokat. Értékelése szerint a múlt vasárnapi országgyűlési választáson az emberek igent mondtak a kormány négyéves gazdaságpolitikájára, és erős felhatalmazást adtak a folytatására.

A közelgő európai parlamenti (EP-) választásról a kormánypárti politikus azt mondta: a Fidesz-KDNP olyan jelölteket állított, akik maximálisan a nemzeti érdekeket képviselik, ellentétben a magyar gazdaság érdekeit, a Magyarországnak járó európai uniós forrásokat veszélyeztető baloldallal és szélsőjobboldallal. "Ezért fontos a magyar gazdaság szempontjából a május 25-ei EP-választás" és az, hogy Magyarországról nagy többségben a Fidesz-KDNP jelöltjei kerüljenek Brüsszelbe - jelentette ki Puskás Imre.

Nincsenek megjegyzések: