2014. április 9., szerda

A kilakoltatási moratórium meghosszabbítását sürgeti a Jobbik

Forrás: MTI | 2014. 04. 09. 14:00:00

Az ellenzéki párt az Országgyűlés mielőbbi összehívását szorgalmazza.



Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján szinte már nemzetbiztonsági veszélynek nevezte, hogy több 10 ezer család került olyan helyzetbe, el kellene hagynia otthonát. Mint mondta, ez gyakran visszafordíthatatlan folyamatot indít el, mivel a gyámügy elviheti a gyermekeket vagy a család egy olyan adósságspirál legaljára kerülhet, ahonnan minimális a visszarendeződés esélye. A politikus szerint meg kell hosszabbítani a kilakoltatási moratóriumot mindaddig, amíg a hitelkárosultak helyzetét teljes körűen meg nem oldják.

A Jobbik a cselekvési program felpörgetését sürgette, és azt szorgalmazta, hogy a lehető leghamarabb kezdje meg munkáját az új Országgyűlés. "Úgy vagyunk öltözve, tőlünk akár már holnap összeülhetne az új parlament" - fogalmazta meg Z. Kárpát Dániel.

Úgy vélekedett: több mint 300 ezer ügyfélnek sem az árfolyamgát, sem a Nemzeti Eszközkezelő, sem az "ócsai piramisépítés" nem nyújtott segítséget, miközben a gazdaság helyzetén sem lehet érdemben változtatni, amíg a lakosság a GDP 2-3 százalékát törlesztésre fordítja.

Az ellenzéki képviselő veszélyesnek nevezte, hogy a fideszes vezetők egyértelmű jogi helyzetre, az Európai Bíróság és más európai testületek állásfoglalásaira várnak. Szavai szerint a kormány "elszabotálta" a legutóbbi egy évet a cselekvés tekintetésben.

Kiemelte: a gazdaság kiszolgáltatása, több tízezer család veszélyben hagyása túl nagy ár azért, hogy Brüsszelben vagy Strasbourgban elégedettek legyenek Magyarországgal; a Jobbik a magyar családok érdekeit tartja elsődlegesnek.

Z. Kárpát Dániel arra a fideszes javaslatra, amely szerint adókedvezményt kapnának a hiteleseket segítő pénzintézetek, úgy reagált: minden kezdeményezésre igent mondanak, ami "akár 3 devizahitelesnek segít vagy akár 3 forinttal könnyebbé teszi a sorsukat". Megjegyezte egyúttal: ez részmegoldás, rendszerszintű változást nem hoz.

Nincsenek megjegyzések: