2013. október 25., péntek

Szanyi: A videoügy nem befolyásolja az MSZP esélyeit

Forrás: M1 - Ma reggel | 2013. október 25. péntek 09:56 |


Az MSZP a jelenlegi szövetségeseivel fut neki a jövő évi választásoknak - szögezte le Szanyi Tibor. A szocialista politikus szerint a bajai videoügy nem befolyásolja az MSZP esélyeit. Az embereket a mindennapi megélhetési problémái foglalkoztatják, és ha a politika, valamint a média nem ezekkel foglalkozik, akkor tévúton jár.
"A politika nem arra való, hogy egyesek tömeglélektani gyakorlatokat folytassanak saját nárcisztikus hajlamaik okán. Az tényleg egy rossz vicc, hogy felszórjuk a dobogót rajzszöggel, aztán heherészünk azon, milyen furcsán mozog a balett-táncos" – jelentette ki Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja az M1 Ma reggel című műsorában annak kapcsán, hogy Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a hétvégi, ellenzéki demonstráción nem tudta elmondani a beszédét, mert a közönség soraiból – egyesek szerint a Demokratikus Koalíció aktivistái szervezetten – „összefogást” skandálva akadályozták ebben.
Arra a kérdésre, hogy mindennek mi lesz a következménye, a szocialista politikus azt válaszolta: innentől kezdve lezárulnak a kapuk, a Magyar Szocialista Párt a jelenlegi szövetségesi rendszerével fut neki a választásoknak.
Arra a felvetésre, hogy a Demokratikus Koalíció támogatottsága nő, miközben az MSZP-é csökken, úgy reagált: a közvélemény-kutatás a legmanipulatívabb műfaj a földön. Mindenhol, ahol eddig időközi választások voltak, függetlenül attól, hogy nyert vagy veszített az MSZP, jobb eredményt ért el, mint valaha – szögezte le Szanyi Tibor.
Úgy vélekedett, a bajai videoügy nem befolyásolja az MSZP esélyeit a jövő évi országgyűlési választásokon. Mint mondta: az emberek szerinte nem az ilyen cirkuszos, balhés ügyekkel foglalkoznak, hanem a mindennapi megélhetési gondjaikkal. Amikor a politika ezektől elválik, akkor „az egy nagy gáz”. Ezért azt szeretné, hogy az az ötpilléres program, amelyet az MSZP készített, adekvát válasz legyen az emberek problémáira. Az MSZP kormányzásának nyertesei a nyugdíjasok, a nők, a gyermekek, a kisvállalkozók és a munkavállalók lesznek. Hiába parádézik Orbán Viktor miniszterelnök ezzel szemben a százezer nyertessel – hangoztatta.
Arra a kérdésre, hogy az MSZP-t elsodorhatják-e a párt körüli botrányok, azt válaszolta: azok sem őt, sem az embereket nem érdeklik. A Havanna lakótelepen "a kutya nem fizet már közös költséget", mert nincs miből, a rokkantnyugdíjasoknak pedig egy „megveszekedett fillér” támogatásuk sincs már a közlekedésre – ezek azok a dolgok, amelyekkel az emberek felkeresik, és nem azzal, hogy ki, hova dugott valamilyen videót – érvelt Szanyi Tibor, aki szerint mindaddig, amíg a média és a politika ezzel szórakoztatja magát, amíg 500 ezer gyermek éhezik Magyarországon, addig tévúton vagyunk.

Nincsenek megjegyzések: