2013. október 15., kedd

Szanyi nem vált szelídebb hangvételre

Forrás: M1 - Ma reggel | 2013. október 15. kedd 16:01 |Betű méret növeléseBetű méret csökkentése
Elfogadta a parlamenti és az EP-listát az MSZP-választmány. Előbbit Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető, utóbbit Szanyi Tibor vezetheti. A végső döntést az MSZP kongresszusa mondja ki egy hét múlva.
Jókora meglepetést hozott az MSZP európai parlamenti választási listája. A párt négy jelenlegi brüsszeli képviselője közül hármat, Herczog Editet, Tabajdi Csabát és Göncz Kingát ugyanis nem jelölik újra. A listát Szanyi Tibor vezeti Ujhelyi István, Gúr Roland és Veres János előtt.
A párt magyarázata szerint a váltás oka nem a Tavares-jelentés, vagyis nem voltak elégedetlenek eddigi képviselőikkel, csupán tíz év után változtatni szeretnének. A hazai parlamenti lista alakítása egyébként szintén a fiatalítás jegyében zajlott, de azt előre megmondták a jelölés előtt. Viszont az uniós listán többen feltűnnek a hazai padsorokban idősnek minősített generációból. A végső döntést az MSZP kongresszusa mondja ki egy hét múlva.
Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja a Ma reggelben elmondta, hogy szerinte a kongresszusban nem lesz különösebb változás a választmány által elfogadott listákon. Azt mondta: a kongresszusi szakaszban már csak komplett ellenlistával lehet operálni.

A politikus az M1 reggeli műsorában közölte: azok a belső villongások, amelyek korábban kísérték a szocialista párt életét, gyakorlatilag már nincsenek. Szanyi Tibor szerint a párt jelenlegi vezetése megtalálta azokat az egyensúlyi pontokat, amelyekkel mindenki meg tudja találni a magáét.
Arra a kérdésre, hogy az EP-ben szelídebb hangvételben fog-e politizálni, Szanyi Tibor közölte: "Tartok tőle, hogy nem. Igyekszem megőrizni a magam politikusi stílusát."

Nincsenek megjegyzések: