2013. október 24., csütörtök

Schmuck: Hiteltelen bábjáték volt az ellenzéki demonstráció

Forrás: M1 - Ma reggel | 2013. október 24. csütörtök 11:04 |

A politikus szerint az ellenzéken belül teljes a zűrzavar: csak abban értenek egyet, hogy a kormánynak mennie kell, és mindenki összevissza beszél. Schmuck Andor azt mondta: Gyurcsány Ferenc az egység jegyében terelte össze az ellenzéki erőket, majd "szétverte" a rendezvényt.
Önmagában szégyellniük kell magát az elmúlt 25 év politikusainak azért, mert 1500 szerencsés embernek az jelentette az ünnepet, hogy meleg ételhez jutott – jelentette ki Schmuck Andor, a Magyar Szociáldemokraták Pártjának az elnöke az M1 Ma reggel című műsorában.
Mint ismert, a párt nem vett részt a műegyetemi ellenzéki demonstráción, ehelyett a Blaha Lujza téren meleg ételt osztott rászorulóknak. Schmuck Andor úgy vélte: az ünneplésre ez volt az egyetlen józan megoldás. Ellenzéki és kormányoldalon is olyan akciókat kellett volna csinálni, ami világossá teszi, hogy nem a színpadépítés ideje van, hanem a munkáé. "Kevesebb gőzt a sípokra, többet a hengerekre" – foglalta össze.

Szerinte az ellenzéken belül teljes zűrzavar keletkezett. Annyiban értenek csak egyet, hogy a kormány menjen, és mindenki összevissza beszél. Azok a felszólalók, akik a tegnapi ellenzéki demonstráción az összefogásról beszéltek, nem voltak képesek előtte leülni, hogy tisztázzák közös dolgaikat. "Annyira hiteltelen bábjáték volt ez az egész, hogy valami hihetetlen" – hangoztatta a politikus.

http://www.hirado.hu/Hirek/2013/10/24/08/Schmuck_Hiteltelen_babjatek_volt_az_ellenzeki_demonstracio.aspx
Schmuck Andor elképesztőnek nevezte, hogy a volt miniszterelnök (Gyurcsány Ferenc) felmegy egy olyan színpadra, melyre ő követelte ki, hogy mindenki jelentétét, hogy legyen meg legalább az egységnek a hamis látszata, és szétverte az egészet. "Egyszer ez az ember már megteremtette a Fidesznek a kétharmadot, és most is a legjobb úton halad afelé. hogy a Fidesznek ismét kétharmada legyen. Vegyük már észre, hogy egyszer már a volt miniszterelnök bevallotta, hogy hazudtak éjjel-nappal. Most elismerte, hogy az aláírása sem ér sokat, hiszen azt mondta, ő írta alá az MSZP azon pénzügyi beszámolóit, melyekről azt mondja, jobb, ha nem tudunk. Már várom azt a 2016-os beszédet, melyből kiderül, hogy trükkök százait sikerült csinálnia a Demokratikus Koalíciónak a parlamenti mandátumért" – tette hozzá a Magyar Szociáldemokraták Pártjának elnöke.

Az ellenzéki demonstráció néhány felszólalója azt művelte, amit Rodolfo: „figyeljék a kezemet, mert különben csalok”. Van egy alapvető helyzet, miszerint ha nem tudunk valós alternatívát felmutatni az embereknek, akkor ilyen trükkök alapján a Fidesznek megint kétharmada lesz – szögezte le Schmuck Andor.

Nincsenek megjegyzések: