2013. október 24., csütörtök

A Békemenet volt a legnagyobb létszámú ünnepi megmozdulás

Forrás: M1 Híradó | 2013. október 24. csütörtök 20:53 |

A szervezők azt kívánták megmutatni, hogy a magyar többségi társadalom képes méltóságteljesen viselkedni és ünnepelni.
A Békemenet volt a legnagyobb létszámú ünnepi megmozdulás szerdán az ’56-os forradalom évfordulóján. Nemcsak budapestiek, hanem vidékiek, határon túliak és külföldiek is részt vettek rajta. A szervezők megfogalmazása szerint azt kívánták megmutatni, hogy a magyar többségi társadalom képes méltóságteljesen viselkedni és ünnepelni.
Zsúfolásig megtöltötték a Békemenet ünneplői tegnap délután a Margit-hidat és a nagykörutat. Amikor a menet eleje átért a hídon, a vége még el sem indult a Bem térről. Több mint egy kilométeres kígyózó sorban meneteltek a résztvevők.
A legtöbben azért mentek el, hogy tiltakozzanak az ellenzék szerintük agresszív fellépései ellen. "A baloldaliak olyan tevékenységet tettek azzal a szoborrugdosással, amit Magyarország lakossága, illetve jobboldali emberek nem tűrhetik, hogy baloldal ilyet tegyen Magyarország jelenleg miniszterelnökével" – nyilatkozta Bognác János.
Többen azt mondták, a Szolidaritás Mozgalom szeptember végi szobordöntő akciója háborította fel őket. "Kötelességem itt lenni, azok után, ami a Clark Ádám téren történt" – közölte Bognár György.
A rendezvény egyik főszervezője szerint sikeres volt az idei Békemenet. "Ez jó lépés volt arra, hogy majd tavasszal beköszöntsön a budapesti és a magyarországi tavasz is, meglegyen a rendszerváltoztatás és akkor a békesség is helyre fog állni. Eltűnnek azok az emberek, akiknek egy személyi ambíció alapján és akik, elrontották ezt az országot gazdaságilag, társadalmilag" – mondta Csizmadia László, a CÖF elnöke.

Ez már a harmadik Békemenet volt. A szervezők emlékeztettek: korábban az Európai Unió és a nemzetközi szervezetek támadásai hívták életre, most viszont áttevődött a hangsúly a belső támadásokra.

Nincsenek megjegyzések: