2013. október 14., hétfő

Ne engedjen a kormány a brüsszeli bürokrácia nyomásának!

A mai napon a Fidesz az Országgyűlés elé terjesztette a rezsicsökkentés védelméről szóló politikai nyilatkozatot – jelentette be Hoppál Péter, hétfőn.
Az elmúlt hetek történései indokolták a politikai nyilatkozat elfogadását – utalt a Fidesz szóvivője arra, hogy Brüsszel jelezte: „nincs ínyére a rezsicsökkentés politikája”. Ugyanakkor úgy vélekedik Hoppál Péter, hogy a magyarországi baloldal segítségére lesz a brüsszeli szándékoknak.

Éppen ezért a rezsicsökkentés eredményeit az Országgyűlés erejével is meg kell védeni – mutatott rá. A magyar parlament állásfoglalása három határozott üzenetet fogalmaz meg Brüsszel irányába. A magyar Országgyűlés nyilatkozatában visszautasítja az Európai Unió nyomásgyakorlását.

Fotó: fidesz.hu
Ezzel összefüggésben a szóvivő megjegyezte: e nyomásgyakorlás a profitjukat féltő multinacionális szolgáltatóktól eredhet. Különösen sérelmezzük ezt, hiszen az Európai Bizottság maga is megállapította, hogy a vásárlóerő paritáson mérve Magyarországon az egyik legmagasabb a közműszolgáltatások díja – fűzte hozzá.

A nyilatkozat szerint a magyar Országgyűlés elvárja az Európai Uniótól, hogy tartsa tiszteletben Magyarország szuverenitását. Ez egy fontos üzenet, mivel az intézkedést két és fél millió ember támogatta aláírásával – húzta alá Hoppál Péter. Ennek kapcsán kitért arra is, hogy a közműszolgáltatások hatósági árának megállapítása semmilyen ütközésben nincs a közösségi joggal. Az EU-ban 18 tagállam valamilyen formában hatósági árszabályozást alkalmaz.
Végül az Országgyűlés felszólítja a kormányt, hogy ne engedjen a brüsszeli bürokrácia nyomásának, és védje meg Magyarország alapszerződésekben garantált jogait, továbbá a jövőben is álljon ki következetesen az intézkedés mellett. Nemcsak megvédjük a rezsicsökkentést, de folytatjuk is a munkát – utalt a szóvivő arra, hogy november elsején lép hatályba a rezsicsökkentés harmadik hulláma, amely újabb 11,1 százalékkal mérsékli a gáz, a villany és a távhő árát.

Hoppál Péter szólt arról is, hogy a novemberi csökkentéssel új fogyasztóvédelmi intézkedések életbe lépnek, így a szolgáltatóknak jövő év január 1-jétől világosan fel kell tüntetniük a számlákon, hogy november 1-jét követően mennyit takarított meg az adott háztartás, és azt is, mennyit fizetett volna a fogyasztó a rezsicsökkentés nélkül.
Szigorú felelősségrevonásra számíthatnak az elkövetők

Ha megalapozott a hír és igaz, hogy itt bűncselekmény történt, akkor a legszigorúbb igazságszolgáltatási eljárásban kell, hogy részesüljenek az elkövetők - kommentálta a Fidesz szóvivője azt a sajtóértesülést, hogy őrizetbe vettek több vezetőt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalban (MVH). Egyúttal emlékeztetett, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) munkatársainak tűnt fel, hogy valami nincs rendben e területen, és azonnal megtették a szükséges lépéseket.
(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: