2013. október 12., szombat

Ellentmondó nyilatkozatok a baloldali összefogásról

A DK-val való együttműködésről az MSZP-elnök azt mondta, befejezték a szövetségkötési tárgyalásokat, egyik elnökségi tagja kijelentette, soha nem lehet kimondani, hogy soha. Bajnai Gordon néhány napja kizárta, hogy szövetkeznének Gyurcsány Ferenccel, ma pártja társelnöke azt mondta, hogy mi lesz, még meglátják.

„Ennek a pártnak növekszik az önbizalma. Szerintem növekszik a támogatottsága. Ez a párt végtelenül büszke arra, amit sok ezer ember és sok tíz- vagy százezer támogató létrehozott. Nézze el nekünk mindenki. Ezt nem fogjuk eladni” - mondta pártjáról Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció tisztújító kongresszusán, ahol nagy többséggel újraválasztották a DK elnökévé.

http://www.hirado.hu/Hirek/2013/10/12/20/Ellentmondo_nyilatkozatok_a_baloldali_osszefogasrol.aspx
Az MSZP is szombaton tartotta választmányi ülését, ahol azt hangsúlyozták, nem keresnek további szövetségeseket. A szocialista párt befejezte az együttműködési és szövetségeskeresési tárgyalásokat – jelentette ki Mesterházy Attila. Ennek ellenére az MSZP két elnökségi tagja is megjelent a Demokratikus Koalíció szombati kongresszusán. Itt Kunhalmi Ágnes a felvetésre, hogy lehet-e még együttműködés a DK-val, úgy felelt, soha ne mondd, hogy soha, és Horváth Csaba elnökségi tag is azt válaszolta: nincsenek tabukérdések.
A Demokratikus Koalíció kongresszusára elment az Együtt-PM társelnöke is, miközben a párt elnöke a héten még azt mondta: Gyurcsány Ferenccel nem szövetkeznek. Kónya Péter szerint azonban Bajnai Gordon nem is ezt mondta, hanem, hogy egyelőre van egy szövetséges partnerük, az MSZP, amellyel már választási szövetséget kötöttek, azt pedig, hogy a jövőben mi lesz, meglátják.

Nincsenek megjegyzések: