2013. október 9., szerda

Gulyás: A baloldal nem változott meg

A baloldalnak nincs másik elitje, azokat az emblematikus figurákat vonultatják majd fel az októberi megemlékezésen, akik 2002 és 2010 között teljesen leszerepeltek - mondta a Ma reggelben a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Nagy ellenzéki megemlékezésre készülnek a baloldali pártok október 23-án. Az LMP és a 4K! nem vesz részt az ünnepségen. "Nem hatalomtechnikai összefogásról van szó, a baloldalnak nincs másik elitje, azokat az emblematikus figurákat vonultatják majd fel, akik 2002 és 2010 között teljesen leszerepeltek" - mondta az M1 Ma reggel című műsorában a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Gulyás Gergely közölte: a baloldal nem változott meg 2010 óta. "Jövőre választás előtt áll az ország, el kell dönteni, hogy az folytatódjon, ami 2010-ben elkezdődött, vagy ami 2002-2010 között történt" - tette hozzá.
 A politikus kifejtette: remélik, hogy a Fidesz egy jó hangulatú, az ’56-os forradalom emlékéhez méltó kormánypárti megemlékezést tart majd a Hősök terén. "Az ünnep üzenete változatlan, ki kell állni a szabadság, a demokrácia, a jogállam és az emberi méltóság mellett" - fogalmazott Gulyás Gergely. Az ellenzéki megemlékezéssel kapcsolatban megjegyezte: furcsa, hogy azt a Gyurcsány Ferencet beengedik egy ilyen ünnepségre, aki a 2006-os rendőri fellépéssel meggyalázta a megemlékezést.

A frakcióvezető-helyettes a rezsicsökkentést érintő Brüsszeli levélről is beszélt. Mint mondta, nem derült ki, mi valójában az Európai Bizottság szándéka a dokumentummal. "Mi szeretnénk szakmai szinten tartani a párbeszédet, ám ha politikai vita lesz belőle, akkor állunk elébe" - jegyezte meg.

A Tavares-jelentéssel kapcsolatban kifejtette: Herczog Edit elismerte, hogy a jelentés összeállításában Göncz Kinga és Tabajdi Csaba MSZP-s EP-képviselők is részt vettek. "A Fidesz szerint szomorú, hogy az MSZP-nek megéri nemzetközi szinten lejáratnia Magyarországot azért, hogy - reményeik szerint - ebből belpolitikai hasznot húzzanak" - mondta Gulyás Gergely a Ma reggelben.
(hirado.hu)

Nincsenek megjegyzések: