2013. október 9., szerda

Egyeztet az Emmi a hajléktalanok ellátásáról


Egyeztetéseket kezdeményezett a hajléktalanellátó-rendszer téli hónapokra történő felkészítése érdekében Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára - közölte a tárca kedden az MTI-vel.


"A hidegekre való tekintettel a hatékony koordinációnak kiemelt jelentősége van az életveszélyes helyzetek elkerülésében" - írták az MTI-hez eljuttatott közleményben. A megbeszélésen Soltész Miklós, a tárca szociális és családügyért felelős államtitkára és Szentes Tamás főpolgármester-helyettes mellett jelen voltak az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, valamint a Menhely Alapítvány képviselői.
   
A részvevők áttekintették az ellátórendszer jelenlegi helyzetét és az előttük álló feladatokat. "A jelenleg kedvező időjárás ellenére valamennyien egyetértettek abban, hogy a fedél nélküli honfitársainkra nézve a következő időszak a legnagyobb veszélyforrás, aminek elhárítása idén is összehangolt, jól szervezett munkát kíván" - írták.
   
A közlemény szerint a rendszer minél hatékonyabb működésének előkészítése érdekében a tél beköszöntéig további egyeztetéseket tartanak.
(MTI-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: