2013. október 14., hétfő

Fazekas Sándor lemondását szorgalmazza a PM

Budapest, 2013. október 14., hétfő (MTI) - A Párbeszéd Magyarországért (PM) Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter lemondását szorgalmazza, mert letartóztatták a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) egyik vezetőjét és három bűntársát.

    Szabó Rebeka független képviselő, a PM politikusa hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a letartóztatás a kormányzat "dilettáns és korrupciós ügyekkel teli működését" mutatja. Hozzátette: az ügy árnyékot vet a vidékfejlesztési tárcára, mert az MVH a miniszter közvetlen irányítása alatt áll.
    Szavai szerint a letartóztatás nem csak a magyar gazdálkodók körében okoz bizalmi válságot, hanem az Európai Unióban is, hiszen a visszaélések az EU-s agrártámogatásokkal történtek.
    Szoboszlai-Szász Richárd főügyészhelyettes hétfőn tájékoztatta az MTI-t, hogy letartóztatták a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal egyik vezetőjét és három bűntársát az uniós földalapú támogatások jogosulatlan igénylése miatt.
      Az adatok szerint a négy gyanúsított több száz millió forint értékben nyújtott be valótlan tartalmú területalapú támogatási kérelmeket.

Nincsenek megjegyzések: