2013. október 27., vasárnap

Fidesz: az ország az ellenkező irányba tart, mint az MSZP idején

Forrás: MTI | 2013. október 27. vasárnap 13:42 |

2014-ben több pénz marad a családoknál, többen dolgozhatnak, és az ország még erősebb lesz.

A Fidesz szerint Magyarország éppen az ellenkező irányba tart, mint a szocialisták kormányzása idején, amikor az elszegényedés költségvetései születtek.
A nagyobbik kormánypárt így kommentálta az MSZP frakcióvezető-helyettesének vasárnapi szavait. Józsa István sajtótájékoztatóján azt mondta, a 2014-es büdzsé az elszegényedés és a leszakadás költségvetése, amelyből hiányzik a szociális érzékenység.
A Fidesz sajtóirodája közleményében erre válaszul azt írta, hogy 2014-ben több pénz marad a családoknál, többen dolgozhatnak, és az ország még erősebb lesz.
Januártól tovább csökken a kiskeresetű családok adója, egész évben érezhető lesz a rezsicsökkentés hatása, és folytatódik a pedagógusbér-emelés - sorolták, jelezve, hogy csak ez a három intézkedés 700 milliárd forintot hagy a családok és a munkavállalók zsebében.
"Éppen az ellenkező irányba tartunk, mint a szocialisták kormányzása idején, amikor a Gyurcsány-Bajnai-kormány évről évre valóban az elszegényedés és a leszakadás költségvetését alkotta meg", hiszen sorozatos megszorítások sújtották a lakosságot, megduplázódott a munkanélküliek száma és az államadósság, s csaknem Görögország sorsára jutott az ország - írták.

A Fidesz szerint ezzel szemben a jövő évi költségvetés garancia arra, hogy Magyarország tartja a 2010 óta meglévő menetirányt: megszabadult a Nemzetközi Valutaalaptól, saját lábára állt, kilépett a gazdasági recesszióból, tartós gazdasági növekedési pályára állt, 21 éves történelmi csúcson van a foglalkoztatás, a családok megélhetését pedig érdemi intézkedések segítik.

Nincsenek megjegyzések: