2013. február 14., csütörtök

Szakszervezeteket és alapítványokat támogatott tavaly a Miniszterelnökség


Tíz- és kétszázötvenmillió forint között mozogtak tavaly a Miniszterelnökség által kifizetett költségvetési céltámogatások, amelyeket többnyire érdekképviseletek, alapítványok és oktatási intézmények kaptak.

 
A kormányzati honlapon szerdán tették közzé a Miniszterelnökség által a 2012-es fejezeti kezelésű előirányzatok terhére nyújtott céljellegű költségvetési támogatások listáját. Eszerint a legtöbb pénzt, 250 millió forintot, a Tihanyi Alapítvány kapta az általa irányított, az ország egyik vezető elitképző intézményeként számon tartott Mathias Corvinus Collegium tartozásának kiegyenlítésére, munkájának segítésére.

A második legnagyobb, 200 millió forintos támogatásban a Liberty Science Center részesült a Rubik-kocka és ami mögötte van című kiállítás megvalósítására. Emellett több szakszervezet és érdekképviselet kapott támogatást tavaly a Miniszterelnökségtől - összesen 900 milliót, 25 és 100 millió forint közötti összegben. Ezeket a forrásokat egyrészt a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fóruma feladatainak ellátására, valamint az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács tevékenységében közreműködő szervezetek támogatására biztosították.

Támogatásban részesült a Kommentár Alapítvány - a Tranzit - Fesztivál a határon elnevezésű kőszegi közéleti találkozó rendezője -, az Antall József Politikai- és Társadalomtudományi Tudásközpont Alapítvány, a Magyar Gasztronómiai Egyesület az idei Bocuse d'Or versenyre való felkészülésre és részvételre, a Batthyány Lajos Alapítvány a Hungarian Review folyóirat megjelenésének biztosítására, valamint a Magyar PEN Club a Janus Pannonius Költészeti Nagydíj 2012-es kiosztására.

A Gál Ferenc Főiskola egyház- és politikatörténeti kutatásokra, az Amely Előadóművészeti, Filmkészítő és Oktatási Kft. színházi tevékenységre, a Szegedi Tudományegyetem pedig a Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézet alapjain létrehozni kívánt Francia Egyetem célkitűzéseinek támogatására kapott pénzt a Miniszterelnökségtől tavaly.
(MTI - fidesz.hu)
 

Nincsenek megjegyzések: