2013. február 1., péntek

Cséfalvay: Az IMF elismeri Magyarország erőfeszítéseit [Videó]

Magyarország komoly erőfeszítéseket tett a pénzügyi konszolidáció érdekében, amit a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Unió is elismer - vélte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) stratégiai államtitkára.

 Amit az IMF kínál, az egy készenléti hitel, a magyar kormány ezzel szemben egy biztonsági hálót szeretne, amely a Valutaalap eszköztárai közül a rugalmas hitelkeretnek felel meg. Ahhoz nem nyúlnánk hozzá, ellenben biztonságot nyújtana és alacsonyabb kamatszintekhez juttatná az országot – reagált Cséfalvay Zoltán a szerdai hírekre a Ma reggel csütörtöki adásában. Kiemelte: a kormány a kezdetektől fogva következetes volt a kérdésben.



Az NGM stratégiai államtitkára szerint az IMF elismeri Magyarország korábbi években nyújtott erőfeszítéseit, és a pénzügyi konszolidáció fenntartására bíztatta a kormányt. A teljesítményt az Európai Unió is üdvözölte – emelte ki.

Bár Magyarország 2004 óta túlzottdeficit-eljárás alatt áll, ám a 2011-es, a 2012-es és az idei, 2013-as évben is a kívánt 3 százalék alatt van az államháztartási hiány – nyomatékosította Cséfalvay Zoltán. Ha Brüsszelben csak a számokat nézik, akkor az országnak idén ki kell kerülnie az eljárás alól – szögezte le.
(hirado.hu-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: