2013. február 14., csütörtök

Puskás: Az államadósság 2010 óta folyamatosan csökken

Burány Sándor állításával szemben a szocialisták alatt elszabaduló államadósság 2010 óta folyamatosan csökken, amely egyedülálló az Európai Unión belül is - hangsúlyozza szerdai közleményében Puskás Imre, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselője, a Számvevőszéki és költségvetési bizottság alelnöke.


Ahogyan az köztudott, az államadósság mértékét mindig egy befejezett költségvetési év végén szokás összevetni az előző év adataival, ahogy a focimeccseknél is a végén hirdetünk eredményt, nem az első negyedben - szögezi le.

A szocialisták helyében az államadóssággal való vádaskodást törölnénk a szótárunkból, tekintettel arra, hogy ők azok, akik ilyen helyzetbe hozták az országot: a Gyurcsány-Bajnai-kormányok vezetésével hazánk államadóssága csaknem megduplázódott, veszélybe sodorták az országot, a magyar embereket, a településeket. A szocialisták alatt legyengült Magyarország, ellenben az elmúlt két évben megerősödött, az államadósság csökken, a GDP-hez viszonyítva az általuk felhalmozott 81százalék helyett a 77százalékot sem éri el. Nincs szükségünk az IMF gyámkodására és a megszorításokat ösztönző tanácsaira. Bebizonyosodott, hogy a pénzpiacok bíznak Magyarországban, bíznak a magyar kormányban, biztos befektetésnek tekintik a magyar államkötvényeket - zárul a fideszes politikus közleménye.
(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: