2013. február 28., csütörtök

A családok helyzetén javítana a Fidesz javaslata


Megkezdték a szociális közműszolgáltatások kialakításával kapcsolatos törvénymódosítások tárgyalását a parlamentben. Ez egyebek mellett szabályozná a mérőórák leolvasását is.
 
Zsigó Róbert fideszes képviselő - aki két frakciótársával, Németh Szilárddal és Wintermantel Zsolttal együtt nyújtotta be a szociális közműszolgáltatások kialakításával kapcsolatos törvénymódosító javaslatot - azt mondta: a szociális közműszolgáltatás kialakításának célja a hazai energiaszolgáltatók erőfölényes piaci helyzetéből adódó fogyasztói adminisztratív és anyagi terheinek csökkentése, azzal, hogy ezen terhek jelentős részét a szolgáltatók legyenek kötelesek átvállalni.
A javaslat fontos részének tartotta, hogy a szolgáltatók megfelelően hozzáférhető, valódi ügyintézésre alkalmas irodát működtessenek. Emellett a javaslat szerint a szolgáltató negyedévente ingyen köteles lenne leolvasni a mérőórát, akár este 20 óráig is. Közölte: az indítványban rendelkeznek a társasházak villamosenergia-szolgáltatásból kikapcsolásának megnehezítéséről, a szolgáltatásminőséggel kapcsolatos rendelkezések megerősítéséről, illetve a különdíjas szolgáltatások egy részének ingyenessé tételéről is. Szerinte a javaslattal erősödhet a fogyasztók védelme, könnyíthető a magyar családok helyzete.
(MTI - fidesz.hu)
 

Nincsenek megjegyzések: