2013. február 28., csütörtök

Selmeczi: A baloldal programja veszélyes

A baloldal programja veszélyes. Irigyek a magyar emberek sikerére, viszont mi büszkén mondhatjuk hogy Európában, a régióban és a korábbi kormányokhoz képest is sikereket értünk el a foglalkoztatottság területén - jelentette ki Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője, szerdai sajtótájékoztatóján, amelyen Gúr Nándor kijelentéseire reagált.

Magyarország jobban teljesít a foglalkoztatottság területén a környező országokhoz és a volt szocialista kormányokhoz képest is – mondta Selmeczi Gabriella hozzátéve, a 2010-es kormányváltás óta hazánkban folyamatosan nő a foglalkoztatottak száma.

A Fidesz szóvivője megjegyezte, húsz éve nem volt ilyen magas a női foglalkoztatottak száma Magyarországon. Hozzátette, a szocialisták - akik kormányzásuk idején megduplázták a munkanélküliek számát - irigyek ezekre az eredményekre és „nem tudnak örülni a magyar emberek sikereinek”.
Fotók: fidesz.hu
A kormánypárti képviselő szerint a szocialisták 32 ezer forinttal csökkentenék a minimálbért, és ha tehetnék kétmillió magyar munkavállaló adóterheit növelnék meg. Selmeczi Gabriella úgy fogalmazott: „a baloldal a munkát sohasem tartotta sokra, inkább segélyt szerettek osztogatni, nem pedig munkahelyeket teremteni”.

A baloldal programja veszélyes. Irigyek a magyar emberek sikerére, viszont mi büszkén mondhatjuk hogy Európában, a régióban és a korábbi kormányokhoz képest is sikereket értünk el a foglalkoztatottság területén – húzta alá Selmeczi.
A fideszes politikus beszélt arról is, intenzív programokat indítottak el a munkahelyek létesítésére és támogatására. Kitért rá, tavaly 3,6 milliárd forintot szántak az Első munkahely garancia programra, amely annyira sikeresnek bizonyult, hogy idén újraindul, immár 5 milliárd forintos támogatással. Selmeczi Gabriella jelentős eredménynek nevezte, hogy a 25 év alatti és az 55 év feletti munkavállalókat foglalkoztatók adó és járulékkedvezményt kapnak.

Magyarországon egy sikeres, gyakorlatilag Európában példa nélküli munkahelyvédelmi és munkahelyteremtő program folyik, amelynek az első eredményei már láthatóak – zárta szavait a Fidesz szóvivője.
(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: