2012. július 4., szerda

Szijjártó: Van fedezete az adócsökkentésnek + videó



A tranzakciós illetékből fedezi a kormány a miniszterelnök által hétfőn bejelentett munkahelyvédelmi program egy részét. A költségek harmadát, mintegy százmilliárd forintot, a jegybank befizetései adják – mondta el Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség államtitkára a Hír TV Rájátszás című műsorában.


 
 Szijjártó Péter kiemelte a Hír TV műsorában: természetes, hogy nem kerül beterjesztésre olyan akcióterv, adócsökkentés, melynek nincsen fedezete. Hozzátette, hogy már jelezték az Európa Tanács múlt heti ülésén: hazánkban az adórendszer fókusza továbbra sem a munkán, hanem a forgalmon és a fogyasztáson alapul. 
 
 
Szijjártó Péter a HírTV Rájátszás című műsorában

A kormány munkahelyvédelmi akciótervének célja, hogy a hazai vállalkozásoknak megkönnyítsék a foglalkoztatást, és így védjék a munkahelyeket. Az idősek és a fiatalok utáni járulékot megfelezi a kormány, a gyesről visszatérő anyák és a korábban tartós munkanélküliek után pedig az első két évben egyáltalán nem kell fizetniük a cégeknek. A miniszterelnök emellett hétfői viszonválaszában a szocialistáknak kifejtette: érthetetlen, hogy védeni próbálják a 2002 és 2010 közötti kormányzást, hiszen arról az emberek véleményt mondtak, mikor „kidobták önöket az ablakon”.

A Parlament hétfőn támogatta azt a bizottsági módosító javaslatot is, amely a pénzügyi tranzakciós illeték fizetésére kötelezettek körébe bevonná a Magyar Nemzeti Bankot (MNB) és kiterjesztené annak hatályát a Magyar Államkincstár körében végzett pénzforgalmi szolgáltatásokra is. Az illeték fizetési műveletenként legfeljebb hatezer forint lehet. Simor András korábban kijelentette: a Magyar Nemzeti Bank nem tervezi a rá kivetendő tranzakciós illeték továbbhárítását, mert az 2,5 százalékpontos alapkamat-csökkentést jelentene.
(hirtv.hu - fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: