2012. július 7., szombat

Rogán: A kormány kész megvédeni az érveit + videó

ogilag nem lehet megtámadni semmilyen fórumon a tranzakciós adót, melynek bevételei részben fedezetül szolgálnak a munkahelyvédelmi akciótervhez – mondta el Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a Hír TV Rájátszás című műsorában.

Nem sérti a Magyar Nemzeti Bank függetlenségét, hogy a kereskedelmi bankok mellett a jegybanknak is fizetnie kell tranzakciós illetéket  – jelentette ki a műsorban Rogán Antal.

 
Rogán Antal a Hírtv Rájátszás című műsorában

Kiemelte, hogy amennyiben szóba kerülne az IMF-tárgyalások során, meg tudják védeni álláspontjukat, hiszen jogilag be vannak biztosítva. Megemlítette, hogy a bankadót is minden fórumon meg tudták védeni. A Fidesz frakcióvezetője párhuzamot vonva a két adónem közt azt nyilatkozta, a tranzakciós adót is az elsők között kívánja bevezetni Európában a magyar kormány.

Rogán kiemelte, hogy alapjában véve a tranzakciós illetékből kívánják finanszírozni a miniszterelnök által bejelentett munkahelyvédelmi akciótervet. Hozzátette, hogy a fennmaradó források költségvetésből való előteremtésére „van kész elképzelésünk”. Kiemelte, hogy az Orbán-kormány volt egyedül képes tartani a hiánycélt az elmúlt időszakban.
Felpörgetik a gazdaságot

A munkahelyteremtés mellett a gazdaság felpörgetését alapvetően uniós forrásokból kívánják megoldani. Ezért hoztak létre egy 50 milliárd forintos önerőalapot az önkormányzatok számára, hogy ezáltal hozzá tudjanak férni az EU-s forrásokhoz. Emellett a kormány 30 százalékos előleget fizet ki az uniós projekteknél, mely a legmagasabb a kontinensen - ismertette a Fidesz frakcióvezetője. Hozzátette, hogy mindezt egy új döntéshozatali struktúra gyorsítja. Folyamatosak a tárgyalások a gazdaság szereplőivel, hogy minél több munkát tudjanak adni az embereknek – jelentette ki Rogán Antal.
Hazánk saját erejéből kívánja megoldani problémáit

A rokkantak felülvizsgálatával kapcsolatban a Fidesz frakcióvezetője elmondta: az európai átlaghoz képest Magyarországon sokkal több ember minősült ellátásra jogosultnak, és felmerült a gyanú, hogy e téren voltak visszaélések. Hozzátette: aki ténylegesen fogyatékkal él, semmitől nem kell félnie, járandóságai juttatásai meg fognak maradni.

Újságírói felvetésre válaszolva kifejtette: berlini látogatásakor tárgyalta a Bundestag a spanyol hitelcsomag ügyét, és ekkor vetette fel a német politikusoknak, hogy „Görögország az elmúlt két és félévben körülbelül ötször akkora segítséget kapott, mint amiből a teljes magyar államadósságot ki lehetne fizetni”. Hangsúlyozta: hazánk saját erejéből kívánja megoldani problémáit, de ehhez képest sokszor kap kritikát a magyar gazdaságpolitika. Ennek kapcsán a fideszes politikus rámutatott: a magyar kormány arra törekszik, hogy ne a német vagy osztrák adófizetők pénzéből mentse meg a nemzetgazdaságot. Talán e téren több tiszteletet vagy pozitívabb hozzáállást érdemel hazánk – vélekedett Rogán Antal. Ez a problémamegoldás sikeresebb, mint az EU más országainak válságkezelése – fogalmazott.
(mno-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: