2012. július 15., vasárnap

"A Fidesz elismert az európai jobbközép pártcsaládban"



Vasárnap kezdődik Sopronban az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének éves kongresszusa, melynek házigazdája a Fidesz ifjúsági tagozata, s a fő témák között lesz az európai gazdasági válság és a schengeni övezet jövője.


 
 
Veress Áron, a Fidesz ifjúsági tagozatának elnöke szombaton az MTI-nek elmondta: nagy megtiszteltetés számukra, hogy a több napos rendezvényt a német CDU párt alapítványával, a Konrad Adenauer Alapítvánnyal közösen szervezhették meg. Hozzátette: "ez is bizonyítja, hogy a Fidesz és annak ifjúsági tagozata is elismert az európai jobbközép pártcsaládban, s megbíznak bennük".
   
A Fidesz ifjúsági tagozata jelölte ki a tanácskozás fő témáit is. Veress Áron ezekkel kapcsolatban azt mondta: a tagozat támogatja Magyarország szomszédjainak, így Horvátországnak az Európai Unióhoz, a schengeni övezethez való csatlakozását. Továbbá támogatják a vízumliberalizációt, amely megkönnyíti a volt szovjet tagköztársaságok, például Ukrajna és Grúzia vízumhoz jutását, az "európai gazdasági vérkeringésben" való erősebb részvételét.
   
Továbbá úgy vélik, hogy a schengeni övezet bővítésével a piacok is kinyílnak, ez pedig erősíti a versenyt, a gazdasági szereplőket jobb teljesítményre sarkallja, amely hozzájárul ahhoz, hogy versenyképes maradhasson Európa, és ezen belül Magyarország is - tette hozzá.
   
A hivatalos témák mellett Sopronban, a páneurópai piknik helyszínén megemlékezéseket is tartanak majd.
   
A csütörtökig tartó kongresszuson felszólal többek között Gulyás Gergely országgyűlési képviselő, Szájer József, az Európai Parlament képviselője és Hans Kaiser, a Konrad Adenauer Alapítvány magyarországi vezetője, továbbá Michael Stübgen, a német Bundestag képviselője.
   
A rendezvény keretében az Európai Néppárt ifjúsági szervezete kedden és szerdán tartja tisztújítását. A kongresszus végén pedig egy olyan nyilatkozatot is elfogadnak, amelyben "felvilágosítják az európai közvéleményt a magyarországi sikerekről" - közölte Veress Áron.
(MTI-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: