2012. július 15., vasárnap

Összefüggő lesz a Velencei-tó és a Bakony közötti kerékpárút-hálózat

Összefüggővé válik a Velencei-tó és a Bakony közötti kerékpárút-hálózat, miután elkezdődött a még hiányzó, Székesfehérvárt Iszkaszentgyörggyel összekötő szakasz építése.


Cser-Palkovics András (Fidesz), Székesfehérvár polgármestere elmondta, nemcsak a turisták, hanem a munkába igyekvők szempontjából is fontos a fejlesztés. Jelezte, elkészült a belvárosi kerékpárút-hálózat fejlesztési terve. Úgy vélte, amennyiben a Budapestet a Balatonnal összekötő kerékpárút is megvalósul, akkor a város "közép-európai méretekben mérve az élmezőnyben lesz bicikliutak tekintetében".
   
Gáll Attila, Iszkaszentgyörgy független polgármestere kiemelte, a korábban megépült, településről kivezető kerékpárút sokáig a "semmibe vitt". Annak építésekor kötelezték őket a hiányszó szakasz megtervezésére, amely most valósul meg.
   
A projekt két részből áll: az egyik helyszínen, a 8202-es számú közút mellett önálló vonalvezetésű kerékpárút épül, míg a másik szakasz Székesfehérvár belterületén valósul meg, nagyobb részben önálló nyomvonalú kerékpárútként. A beruházás összköltsége 169 millió forint, amelyhez a két település mintegy 144 millió forintot nyert uniós pályázaton.
   
A fejlesztés eredményeként 3,4 kilométer kerékpárút épül meg szeptemberig, a létrejövő kerékpárút-hálózat hossza 37 kilométer.
(MTI-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: