2012. július 4., szerda

Megkezdődött az egyeztetés az új földtörvény-tervezetről



Megkezdődött az egyeztetés Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és az ellenzéki pártok szakpolitikusai között az új földtörvény-tervezetről kedden a Vidékfejlesztési Minisztériumban (VM).


 
 
A szaktárca az egyeztetés kezdetén kiadott közleményében hangsúlyozza: arra törekszik, hogy az egyik legfontosabb nemzeti kincs, a termőföld jogi szabályozását és védelmét tartalmazó törvény megalkotása során minél szélesebb konszenzus jöjjön létre az országgyűlési képviselőcsoportok között is.
   
Fazekas Sándor a frakcióknak a témáról írt levelében jelezte, hogy a törvényjavaslat benyújtását követően a parlamenti vita megkezdése előtt újabb egyeztetéseket kezdeményez, ahol már a konkrét normaszöveg esetleges változtatásairól tudnak tárgyalni az érintettek.
   
A találkozóra az ellenzéki pártok szakpolitikusaikat küldték, megjelent Gőgös Zoltán (MSZP), Szabó Rebeka (LMP) és Varga Géza (Jobbik) országgyűlési képviselő.
   
A minisztériumi delegációban helyet kapott Fazekas Sándor mellett Budai Gyula, Czerván György és Kardeván Endre államtitkár, valamint Szabó Csaba földügyi kormánybiztos.
   
A megbeszélések várhatóan délután négy óráig tartanak.
(MTI-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: