2012. július 8., vasárnap

"Azt várom és elvárom tőletek, hogy szeressétek a hazátokat" + képek

A honvédségi rendszer átalakításának komoly eredményei közé sorolta a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia felállítását a szaktárca vezetője szombaton a budai Várban, ahol esküt tettek a végzős altisztek. Az eseményről készült képeinket itt tekintheti meg.


Hende Csaba honvédelmi miniszter a rendezvényen azt mondta: két esztendeje keményen dolgozik a honvédség minden tagja, hogy a honvédelem rendszerét megújítsák, és az első komoly eredmények lassan beérnek. Ezek közé tartozik a katonai vezetőképzés megújítása és az altiszti akadémia felállítása is - tette hozzá.
Fotók: fidesz.hu
Közlése szerint az akadémia fontos küldetése, hogy megteremtse a honvéd altiszti kar "testületi azonosságának kialakításához szükséges alapokat".
  
Hende Csaba az altisztekhez szólva úgy fogalmazott: "azt várom és elvárom tőletek, hogy szeressétek a hazátokat, szeressétek az érte szolgáló honvédséget, és szeressétek a rátok bízott honvédeket".
A helyszínen kiosztott tájékoztató szerint 182 végzőst avattak altisztté, közülük 17 nőt.
  
Az altisztek összekötő kapcsot jelentenek a tisztek és a legénységi állomány között, olyan alapegységet alkotnak, amely más állománycsoportoktól elkülönülő feladat- és hatásköri jellemzőkkel bír.
Az altiszti kar fő tevékenysége a kisalegységek közvetlen vezetésében, kiképzésében és nevelésében, továbbá a bonyolult technikai rendszerek üzemeltetésében határozható meg.
(MTI-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: