2012. július 8., vasárnap

"A honvédelem a nemzeti értékek védelmére is kiterjed"



„Szellemi honvédelem zajlik az országban” – hangsúlyozta dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a XIV. Lovasi Napok megnyitóján, június 6-án, pénteken este, a Balaton-felvidéki Lovas községben.


 
Simicskó István szerint a hagyományokat, a kultúrát ápolni kell és ez a tevékenység „minősít egy közösséget”.

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára leszögezte: ez az esemény ilyen tekintetben példa értékű.

Hozzátette: a hazát nem csak katonai értelemben kell védeni, mert a honvédelem egyben „a nemzeti értékek védelmére is kiterjed és ez mindenkinek saját felelőssége.”

„A globalizált világban akár nemzeti értékek is eltűnhetnek, ezért minden olyan közösség, amelyik menti a hagyományokat, az szellemi értelemben a hazát védi. Az egész országban egyfajta szellemi honvédelem zajlik és ez helyes, mert hazánkat a megőrzött értékekre és hagyományokra lehet építeni” – mondta Simicskó István.

Ferenczy Gáborné, a település polgármestere köszöntőjében kiemelte: a XIV. Lovasi Napok rendezvénysorozat programjainak összeállításakor a változatosságra törekedtek.

Ebben a két napban a Balaton-felvidéki községbe látogatók megtekinthetik többek között a Hunyadi Huszár és Betyár Hagyományőrző Egyesület és a Sándor Huszárok Lovas Klubja bemutatóját is.
(honvedelem.hu-fidesz.hu)
 

Nincsenek megjegyzések: