2013. március 7., csütörtök

Rogán Antal a Wiesenthal Központ társelnökével tárgyalt

Rogán Antal frakcióvezető március 6-án hivatalában fogadta Abraham Cooper rabbit, a nemzetközi emberi jogvédő szervezet, a Simon Wiesenthal Központ alapító-társelnökét.

Cooper rabbi többek között azért látogatott hazánkba, hogy az olykor alaptalannak bizonyuló tudósítások helyett személyes benyomásai alapján alakíthassa ki véleményét a magyarországi zsidó közösség helyzetéről. Rogán Antallal közösen áttekintette azokat az intézkedéseket, amelyeket a magyar kormány és a Fidesz-frakció az idegengyűlölet és gyűlöletbeszéd visszaszorítása, illetve az emberi méltóság tisztelete és a tolerancia erősítése érdekében tett.
Fotók: fidesz.hu
Rogán tárgyalópartnere közbenjárását kérte az amerikai szerverről működtetett nyíltan uszító antiszemita honlap, a kuruc.info elleni fellépésben. A felek egyetértettek abban, hogy rendkívül fontos az oktatás, a szörnyű múlt megismerése és feldolgozása.
Cooper rabbi méltatta a magyar kormány ezzel kapcsolatban tett erőfeszítéseit, külön üdvözölve a Holokauszt Emlékbizottság felállítását, valamint meghívta a Fidesz frakcióvezetőjét, hogy tegyen látogatást a Wiesenthal Központ Los Angeles-i központjában.
(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: