2013. március 31., vasárnap

Az egészségügyet a romjaiból építi újjá a kormány


A baloldallal szemben – amely fejőstehénnek nézte az egészségügyet, rabszolgának az egészségügyi dolgozókat, és a lakosságot sújtó folytonos megszorításokkal egészségileg is tönkretette a társadalmat – a jelenlegi kormány időről-időre áttekinti az egészségügy helyzetét, a problémákat, a feladatokat és az eredményeket - írja szombati közleményében a Fidesz-frakció.
 
Mint fogalmaznak, az egészségügyet a romjaiból kell újjáépíteni, miután a Gyurcsány-Bajnai-kormányok tönkretették, kiárusították, leépítették, eladósították azt és az ott dolgozókról teljesen elfeledkeztek. Közömbösen nézték, ahogy ápolók és orvosok tömegei hagyják el a pályát, hagyják el az országot. A betegekkel vizitdíjat és kórházi napidíjat fizettettek - teszik hozzá.

A Fidesz-frakció szerint, hogy nem omlott össze az egészségügy, kizárólag a pályán maradó orvosok, ápolók és mentők elhivatottságán múlott. A Fidesz-kormány tégláról-téglára építi újjá az egészségügyet: rendezi a kórházak adósságát, korszerű mentőszolgálatot épít ki, 2012-ben közel 90 ezer egészségügyi dolgozó részesült bérfejlesztésben. Az orvosok, szakorvosok és fogorvosok fizetése havi szinten több mint bruttó 65.000 forinttal emelkedett - tájékoztat a dokumentum.

A kommüniké kitér arra is, hogy a Fidesz-kormány az elmúlt két évben rezidensösztöndíjakkal ösztönözte a fiatal orvosok itthon tartását, és sor került a hiányszakmákban dolgozók ösztönzésére is. A kormány egy olyan hatékonyan működő ellátórendszert kíván kialakítani, amely lehetővé teszi, hogy a betegek optimális időn belül az állapotuknak legmegfelelőbb, biztonságos és jó minőségű ellátáshoz juthassanak. Az ország nehéz pénzügyi helyzetében, egy európai válság közepette a magyar kormány minden erejével azon dolgozik, hogy segítse a magyar egészségügy talpra állását - zárul a közlemény.
(fidesz.hu)
 

Nincsenek megjegyzések: