2013. március 15., péntek

Balla: Mindenáron megvédjük a rezsicsökkentést

Átalakította és rendeletalkotási joggal ruházta fel az energiahivatalt csütörtöki, rendkívüli ülésén az Országgyűlés a rezsicsökkentéssel összefüggésben. A döntést megelőző napirend előtti felszólalásoknak is a rezsicsökkentés volt a témája.

A fideszes Balla György szintén az MSZP-t bírálta, amiért az áfacsökkentés ügyében kezdeményezett szocialista aláírásgyűjtést "véletlenül" éppen három nappal azután indították, hogy a Fidesz a rezsicsökkentés ügyében összefogásra kérte az embereket. Feltételezés, hogy újra nem az emberek, hanem az MSZP pártérdekei kívánják ezt az aláírásgyűjtést - jegyezte meg.

A kormánypárti képviselő szerint a rezsi és az áfa csökkentése között az a különbség, hogy míg az egyik megvalósult, addig a másik csak üres szocialista ígéret. Hangsúlyozta azt is: "az embereknek nem arra van szükségük, hogy az áfa csökkenjen, hanem arra, hogy az ár, az emberek nem áfát, hanem árat fizetnek".

Feltette a kérdést, hogy a "Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy trimuvirátus" mit tett a rezsicsökkentés ügyében eddig, és hol voltak, amikor hétfőn a miniszterelnök erről beszélt az Országgyűlésben. Hozzátette: "Gyurcsány Ferenc és társasága" egy lepedő alá rejtette magát és "onnan visongott", Mesterházy Attila itt sem volt, az LMP "dezertőr része", "Bajnai parlamenti csatlósa" pedig "neveletlen gyerekként mindenféle irkafirkákkal rohangált" a parlamentben.

Fónagy János azt mondta, az elmúlt évtizedekben nem volt példa a rezsicsökkentésre, ezért ennek technikai végrehajtása és politikai része érzelmeket indukál, szükségszerűen hullámokat vet belföldön és a külföldön egyaránt. Kijelentette: a kormánynak volt, van és lesz ereje arra, hogy a rezsicsökkentéshez szükséges kormányzati intézkedéseket meghozza, ugyanakkor a magyar Országgyűlés és az emberek támogatására van szükség ahhoz, hogy ezek társadalmi befogadása olyan legyen, hogy ne lehessen később megváltoztatni, és szűk csoport- vagy profitérdekek miatt az embereket újra megterhelni.
(MTI - fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: