2013. március 7., csütörtök

A kórházaknak biztonságot jelent az átalakítás

A kórházak költségvetési intézménnyé alakítása egy újabb fontos lépése a megkezdett állami feladatátvállalásnak, mely egyértelműen a kórházak és az ott dolgozók érdekét szolgálja - tájékoztatta portálunkat Bene Ildikó fideszes országgyűlési képviselő, szerdán.

Közlése szerint az átalakítás komplex módon kezeli a gazdasági társaságok működése során felmerült nehézségeket, biztosítja az EU-s forrásból megvalósult és folyamatban lévő fejlesztéseket, a gazdálkodás és a beszerzések takarékosabbak lehetnek. A benyújtott törvényjavaslat a munkavállalók érdekeit tartja szem előtt: a közalkalmazotti jogállás előnyösebb, biztonságosabb jogviszonyt teremt a dolgozóknak - húzta alá.

A Fidesz – szemben a Gyurcsány-Bajnai-kormányokkal – az egészségügy és az egészségügyi dolgozók helyzetének javításán dolgozik - jegyzi meg, hozzátéve: a kormány segíti a kórházak adósságállományának csökkentését, következetesen folytatja a dolgozók bérének rendezését.

Eddigi 90 ezer egészségügyi dolgozó bére emelkedett, de a bérfejlesztés az idei évben is folytatódni fog, az egészségügyben dolgozók számíthatnak a Fidesz segítségére. A Gyurcsány-Bajnai-kormányok tették tönkre a magyar egészségügyet: kórházakat zártak be, cserbenhagyták a betegeket és a dolgozókat. A bankárkormány egyedüli célja az egészségügyben is csak a profitszerzés volt - zárul a közlemény.
(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: