2013. március 15., péntek

Aligha jelenthet veszélyt a rezsicsökkentés a szolgáltatókra


A Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa úgy véli: a szolgáltatók a szocialista ellenzékkel összefogva támadást indítottak a rezsicsökkentés ellen, ezt azonban kötelességük megvédeni.
 
A rezsicsökkentés tény, egy olyan biztos pont, ami a Fidesz intézkedései nyomán már megvalósult, de nem mindenki ért egyet vele – mondta a Kossuth Rádiónak a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa. Németh Szilárd kifejtette: a szolgáltatók a szocialista ellenzékkel összefogva támadást indítottak a rezsicsökkentés ellen, ezt azonban „nekünk, a megválasztott képviselőknek meg kell védeni” – hangsúlyozta.

A politikus kiemelte: eddig három törvénytervezet készült a témában, egyikről már döntés is született. Ennek lényege, hogy törvénybe foglalták: a szolgáltatók semmilyen adót nem terhelhetnek át a fogyasztókra - magyarázta Németh Szilárd, hozzátéve: a jogszabályt kedd óta kell alkalmazni. A másik hasonló törvényről rendkívüli ülésen döntenek a nap folyamán. Ennek keretein belül az energiahivatalt akarják felruházni jogszabályalkotási joggal, "hogy ne határozatban döntösön például a bíróságon megtámadott rendszerhasználati díjakról, hanem rendeletben".
A szolgáltatók azt állítják: ha újabb terheket rónak rájuk, akkor nem tudják majd karbantartani a rendszereket. A politikus erre reagálva megjegyezte: 2012-ben a villamosenergia-szolgáltatók adózás után 31 milliárd forintos nyereséggel zártak, "ezt mind a magyar családok zsebéből húzták ki", ennek tükrében pedig aligha jelenthet veszélyt a rezsicsökkentés a karbantartási munkákra.
(hirado.hu - fidesz.hu)
 

Nincsenek megjegyzések: