2013. május 23., csütörtök

Varga: A zárolás keretösszege teljesülni fog


A kormány által elrendelt költségvetési zárolásokat a tárcák határidőre bejelentették a Nemzetgazdasági Minisztériumnak (NGM), a keretösszeg teljesülni fog - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek szerdán.
 
 
Hozzátette, hogy jelenleg a minisztériumok javaslatainak értékelése zajlik. Az, hogy milyen összegben, hol, milyen forrásokat zárolnak, az a tárcákon is múlik - jelezte.
  
A kormány május 10-én összesen 68,9 milliárd forintos költségvetési zárolásról döntött annak érdekében, hogy az államháztartási hiány biztosan az Európai Unió túlzottdeficit-eljárásából való kikerüléshez szükséges, a GDP-hez viszonyított 3 százalék alatti szintre süllyedjen.
  
A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat értelmében a tárcáknak  május 17-ig kellett jóváhagyásra megküldeniük a nemzetgazdasági miniszternek zárolási, illetve adott esetben előirányzat-csökkentési terveiket. Ezeket a terveket május 24-ig kell bejelenteniük a Magyar  Közlönyben megjelent kormányhatározat értelmében a tárcáknak  május 17-ig kellett jóváhagyásra megküldeniük a nemzetgazdasági miniszternek zárolási, illetve adott esetben előirányzat-csökkentési terveiket. Ezeket a terveket május 24-ig kell bejelenteniük a Magyar Államkincstárnak.
(MTI-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: