2013. május 2., csütörtök

Portugáliába utazik pénteken Orbán Viktor

Portugáliában tárgyal pénteken Orbán Viktor miniszterelnök, aki megbeszélést folytat a dél-európai ország állam- és kormányfőjével is.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t arról tájékoztatta, hogy Orbán Viktor csütörtök este érkezik Portugáliába, majd péntek délelőtt beszédet mond Estorilban, a magyar-portugál-brazil üzleti fórumon, amelyen felszólal még mások mellett Paulo Portas portugál külügyminiszter és Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára.
  
A magyar kormányfő ezt követően Lisszabonban udvariassági látogatást tesz Anibal Cavaco Silva portugál államfőnél, majd megbeszélést folytat Pedro Passos Coelho miniszterelnökkel, akivel közös sajtótájékoztatót tartanak.
  
Programja zárásaként Orbán Viktor este Európai kihívások címmel előadást tart Estorilban, egy konferencián - közölte a sajtófőnök.


    Havasi Bertalan egyúttal arról is tájékoztatott, hogy a portugáliai látogatás miatt a miniszterelnök szokásos interjúját péntek reggel felvételről sugározza majd a Kossuth Rádió.
(MTI-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: