2013. május 25., szombat

"Érdemes ezen az úton továbbmenni"

"Érdemes ezen az úton továbbmenni"A tavalyi év harmadik negyedévében 100-ból 53 nő dolgozott, mely európai összesítésben sem rossz adat – hívta fel a figyelmet Pelczné Gáll Ildikó a „Mit tett a kormány a nőkért, családokért és a gyermekekért?” című konferencián pénteken.


Pelczné Gáll Ildikó nyitóbeszédében aláhúzta, utoljára 1992-ben voltak ilyen jók a női foglalkoztatottsági adatok hazánkban. Érdemes ezen az úton továbbmenni – szögezte le a Fidesz női tagozatának elnöke. Felhívta a figyelmet arra, ezek a mutatók nem maguktól léteznek, intézkedések sora áll mögötte.
Fotó: fidesz.hu
Elmondta, az 55 év feletti nőknek nehézséget jelent munkahelyet találni, ezért is üdvözlendő a kormány munkahelyvédelmi akcióterve. A fideszes európai parlamenti képviselő fontosnak nevezte a gyes három évre való visszaállítását, és azt is, hogy lehetővé tették, hogy a nők 40 év munka után nyugdíjba mehessenek. A családokat pozitívan érintő intézkedések sorában Pelczné Gáll Ildikó kitért a szocpol intézményének visszaállítására, és arra is, hogy a kabinet meghirdette a Családbarát Munkahely programot. Az európai parlamenti képviselő kezelendő problémának nevezte a családi élet és a karrier összeegyeztethetőségét is. Fontosnak tartja, hogy a részmunka és a távmunka valóban betöltse a funkcióját.
Pelczné Gáll Ildikó beszélt arról is, hogy sajnálatosan sok női elszenvedője van különböző fizikai vagy lelki erőszakos cselekménynek, és többen vannak, akik nem tudják egyedül megoldani saját helyzetüket, félelemben élnek. Felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány a meglévő tíz mellé négy új krízisközpontot hozott létre, mely napi 24 órában segít a bajbajutott nőknek. A képviselő fontosnak nevezte azt is, hogy új tényállás lehet a Büntető törvénykönyvben a hozzátartozók sérelmére elkövetett bántalmazás, erőszak. 

A képviselő aláhúzta, nem léteznek egyenmegoldások, melyek mindenkire, minden élethelyzetre, és minden országra igazak lennének. Nincsenek egyenmegoldások sem a női, sem a család, sem a gazdaságpolitika területén – jegyezte meg. Felhívta a figyelmet arra, az unió szeret egyenmegoldásokkal próbálkozni; minden olyan országban, ahol baj van a gazdaságban, ugyanazt a megoldást ajánlja az EU-EKB-IMF-trojka. Emlékeztetett, Görögország problémája és Magyarország államcsőd-közeli helyzete nagyjából azonos időben volt. Láthatjuk hova jutott sajnos Görögország az EU-s gyakorlattal, megoldásokkal, és hova jutott hazánk a sokat támadott intézkedéseivel. Be kell, hogy vallják a támadók is, célravezető az a módszer, melyekkel Magyarország a helyzetet kezeli – jelentette ki Pelczné Gáll Ildikó.

 A konferencián beszédet mondott többek között Szalai Piroska miniszteri biztos, Sélleiné Márki Mária, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatója és Dávid Ilona, a MÁV-GySEV elnöke. A tudósítás itt olvasható.
(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: