2013. május 2., csütörtök

Gulyás: Az Európai Bizottságnak nincs oka és lehetősége szankciók alkalmazására

Az Európai Bizottságnak jelenleg semmilyen oka és lehetősége sincs szankciók alkalmazására a magyar kormánnyal szemben - mondta az Inforádió Aréna című műsorában Gulyás Gergely Fideszes országgyűlési képviselő. 

A kormány megpróbálja törvénymódosításokkal orvosolni a problémákat azokon a területeken, amelyeket José Manuel Barroso bizottsági elnök legutóbbi levelében megjelölt - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője. Így a bírósági ügyek áthelyezését, az európai parlamenti választási hirdetéseket és a közösségi bírság esetén lehetséges adó bevezetését tartalmazó törvényt is átvizsgálják.
A politikus kiemelte: a magyar kormánnyal szemben semmilyen ok és lehetőség nincs érdemi szankciót alkalmazni. Nem biztos, hogy a Fidesz és a kormány a vesztese annak, ami az elmúlt három évben az EU bizonyos szervei és Magyarország között történt, hanem az is lehet, hogy az európai intézmények - fejtette ki.

Gulyás Gergely szerint az alacsony államháztartási hiány és a csökkenő tendencia hatására az Európai Bizottságnak meg kell szüntetnie a Magyarország ellen folyó túlzottdeficit-eljárást, azonban az a legfontosabb, hogy a jelenlegi adatok fényében nem fenyeget a forrásmegvonás lehetősége.

A fideszes képviselő hozzátette: a viták ellenére Magyarország jelentős fejlesztési forrásokat kap az uniótól, és ez segíthet a gazdasági növekedés beindításában is.
(inforadio.hu-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: