2013. május 23., csütörtök

"Torz és elfogult az Amnesty-jelentés"

"Torz és elfogult az Amnesty-jelentés"
Ma reggel megint arra ébredtünk, hogy alaptalan és hamis állításokkal próbálnak nyomást gyakorolni Magyarországra, hiszen Rui Tavares után most az Amnesty International írt jelentést Magyarországról – mondta Hoppál Péter csütörtöki sajtótájékoztatóján. A kormánypárti képviselő emlékeztetett, ugyanez a szervezet volt az, amely támogatóként jelent meg a Bajnai-gárda mögött, amikor „erőszakos és törvénytelen cselekedetekre buzdították a fiatalokat, a Fidesz székházba küldve őket törni-zúzni”.
 Hoppál Péter szerint az Amnesty International éves jelentése nem objektív, hanem kifejezetten „torz és elfogult Magyarország képet mutat be, olyat, amit a Gyurcsány-Bajnai szövetségtől már megszoktunk”. Kénytelenek vagyunk ezen ismérvek alapján a magyar emberek nevében visszautasítani ezt a hamis Magyarország képet – húzta alá a kormánypárti politikus, aki szerint „a baloldal lemezét tette fel az Amnesty-jelentés a romakérdés tekintetében”, hiszen arra hivatkozik, hogy Magyarországon erőszakos és terrorcselekményekkel üldözik a romákat. Hoppál Péter ehhez kapcsolódóan megjegyezte, mindez 2008-ban és 2009-ben, a Gyurcsány-Bajnai kormányok idején történt, a feltételezett elkövetők pedig immár bíróság előtt állnak. 
 
Fotók: fidesz.hu
A Fidesz szóvivője kitért rá, a jelentés azt is elfelejti közölni, hogy Magyarország jelenlegi kormánya kezdeményezte az Európai Roma Stratégia létrehozását, és elsőként dolgozott ki az unióban egy példaértékű, nemzeti romastratégiát.

Hoppál Péter a jelentés médiatörvényre vonatkozó részével összefüggésben arról beszélt, „a médiatörvény ügyében ma már tudjuk, hogy az idő Magyarországot igazolta”, hiszen minden vita lezárult, és az unió jóváhagyta a jogszabályt. Az új alkotmányt ért bírálatok kapcsán a fideszes politikus felidézte, az Alaptörvény a házasság fogalmát egy férfi és egy nő között értelmezi. Azt hiszem, ehhez nem kívánok hozzáfűzni semmit – mondta Hoppál Péter. 

 
A szóvivő szerint az a jelenség, amely Magyarországra alaptalan vádakat zúdító érveket sorakoztat fel, és amely különféle jelentésekben próbálja lejáratni a magyar embereket, nem újdonság. Ezzel összefüggésben Hoppál Péter arról beszélt, láthattuk már, hogy Mesterházy Attila, az MSZP elnöke külföldre szaladgál, onnan próbál nyomást gyakorolni Magyarországra, sőt, ki is jelentette, hogy a szocialisták kampányában kifejezetten számítanak és építenek a külföldi nyomásra. Hoppál úgy folytatta, „Bajnai Gordont is külföldről pénzelik, úgyhogy ott sincs túl sok csodálkoznivaló, hogy a baloldal miként vélekedik Magyarországról”.
Hétről hétre újabb aljasságok derülnek ki a baloldalról. A maffiabaloldal az alvilággal szövetkezett a demokratikus választások elcsalása érdekében, valamint az is kiderült az elmúlt napokban, hogy totális átverés a szocialisták most zajló aláírásgyűjtése is, és a törvénytelenség gyanúja is fennáll ennek kapcsán – jelentette ki Hoppál Péter. A szóvivő úgy fogalmazott, „a magyar embereknek elegük van abból, hogy a baloldal a külföldet használja fel, hogy nyomás alá helyezze Magyarországot.” Nem hagyjuk magunkat gyarmatosítani, és nem hagyjuk, hogy elvitassák a magyar emberek teljesítményét – szögezte le Hoppál Péter.

„Ma már semmin nem csodálkozunk a baloldal vonatkozásában”

Az őszödi beszéddel kapcsolatos, a Heti Válaszban megjelent interjút érintően Hoppál Péter azt mondta, újra az derült ki, hogy „a baloldal erői és személyei egymást hallgatgatták le, és egymástól eltérő véleményeket fogalmaznak meg”. Ebben a vitában mi nem tudunk és nem is kívánunk részt venni, mindenesetre az látszik, hogy a bizalmatlanság mai napig tartó jelei és tartalmi kérdésekben roppant erős véleménykülönbségek mutatkoznak közöttük. Egymás elleni bizalmatlanságukat csak tetézi, hogy a baloldal maffiamódszereket is képes volt alkalmazni. Lepaktáltak a szervezett alvilággal a választás elcsalása érdekében – erősítette meg korábbi szavait Hoppál Péter.
Az MSZP csütörtökön kiadott közleményére a Fidesz szóvivője úgy reagált, nyilvánvalóan látható, hogy amint újabb hírek kerülnek elő a baloldal visszaéléseiről, akkor ők egyből vádaskodni kezdenek, miközben minden eszközzel próbálják elhárítani a közvélemény figyelmét az elmúlt év legsúlyosabb politikai botrányáról, a Portik-Laborc ügyről.
(fidesz.hu)
 

Nincsenek megjegyzések: