2013. május 23., csütörtök

KIM: magyarságunk országhatároktól függetlenül összeköt bennünket

Egyedülálló kezdeményezéssel készül a Nemzeti Összetartozás Napjára a KIM; közös éneklésre invitál mindenkit határon innen és túl. Mindenkit  bátorítunk arra, hogy június 4-én 18 órakor énekelje velünk az Összetartozás Dalát a Kárpát-medence népei közös jövőjének elősegítése, a nyelvéből, zenéjéből, kultúrájából erőt és értéket merítő magyarság nemzeti megújulásának, összetartozásának kifejezésére - közölte a tárca portálunkkal, szerdán.

Tájékoztatásuk szerint a program kötetlen, így bárhol lehet énekelni - otthon, baráti körben, iskolában, szervezetten vagy szervezetlenül - a lényeg, hogy készüljön felvétel a produkcióról. Az Összetartozás Dalának video felvételét fel kell tölteni a legismertebb videomegosztó-portálra, hogy ezen a napon határtalanul szóljon a dal és a közös élmény megerősítsen bennünket: a magyarságunk országhatároktól  függetlenül összeköt bennünket.

Az Összetartozás Dalát Bársony Bálint és Gergely Éva írta. A dal szövege és kottája a www.nemzetiosszetartozas.kormany.hu –ról letölthető, de nem csak az, hanem az a videoklip is, amit a KIM erre az alkalomra ismert énekesek közreműködésével készített az MTVA együttműködésével. A klipet Zilahy Tamás rendezte.

A minisztérium Antal Timit, Csizmadia Annát, Bencsik Tamarát, Baricz Gergőt és Kállay-Saunders Andrást kérte fel a dal tolmácsolására, akik mindannyian azt mutatják: bárhol is szülessünk a világban, a közös nyelv, a közös kultúra mindenhol és mindenkor összeköt minket. Az Összetartozás Dalának klipje folytatódik: a legjobb minőségű, legkifejezőbb feltöltött kisfilmekből nyilvános összeállítás készül és elérhető lesz június 10-e után a weblapon és több országos médiumban is.

Részletek és jelentkezési feltételek, valamint a Nemzeti Összetartozás Emléknapjának eseményei a www.nemzetiosszetartozas.kormany.hu-n!
(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: