2013. május 21., kedd

Az MSZP csatlakozik az európai szocialisták kórusához [Videó]

A leghatározottabban vissza kell utasítanunk minden olyan hangot, mely a magyar emberek, a magyar gazdasági szereplők teljesítményét becsüli alá - szögezte le Rogán Antal napirend előtti felszólalásában.
 Rogán Antal emlékeztetett, több mérvadó nemzetközi gazdasági folyóirat, elemző intézet is kifejezetten pozitívan szólt a magyar gazdasági növekedési adatról. A magyar gazdaság első negyedéves növekedési nagyságrendje és üteme eltér az európai környezettől, sokkal jobb annál. Az unió tagországaiban rosszabbak lettek a növekedési adatok, mint amit a nemzetközi elemző intézetek vagy a szakújságírók vártak, Magyarországon pedig lényegesen jobbak lettek a vártnál – tette hozzá. Magyarország e téren jobban teljesít, mint az Európai Unió más országai – jegyezte meg a frakcióvezető.

 
Rogán Antal napirend előtti felszólalása a parlamentben, Cséfalvay Zoltán válasza
 
A politikus felhívta a figyelmet arra, az elmúlt három évben a legnehezebb körülmények között, a legnehezebb időszakban is jobban teljesített a magyar gazdaság és Magyarország, mint a Bajnai-kormány idején 2009-ben, hiszen akkor volt a legnagyobb a gazdasági visszaesés. Ezért is fontos, miként tekintünk a gazdasági növekedési adatra – tette hozzá. A növekedési adat Magyarországról mutat jó képet, hazánk számára jelent tőkevonzó képességet, a magyar emberek teljesítményét dicséri. Ezért a leghatározottabban vissza kell utasítanunk minden olyan hangot, mely a magyar emberek, a magyar gazdasági szereplők teljesítményét becsüli alá – szögezte le Rogán Antal. A képviselő szerint az MSZP közleményeivel és megnyilatkozásaival az volt a legnagyobb probléma, hogy nem a magyar kormányról, hanem Magyarországról, a magyar gazdaságról, a magyar emberek teljesítményéről mutatott lebecsülő képet.


Fotó: fidesz.hu
Rogán Antal sajnálatosnak nevezte, az MSZP hangja nem egyedi, csatlakozik az európai szocialisták kórusához. Az európai baloldali pártok különböző képviselői az elmúlt hetekben, hónapokban kifejezetten Magyarország-ellenes hangot ütöttek meg. Megnyilvánult ez a Tavares-jelentésben, mely azt állítja Magyarországról, hogy itt nincs demokrácia – hangsúlyozta. A frakcióvezető ezzel szemben legutóbbi berlini látogatását hozta fel példaként, ahol még az ellenzéki képviselők is elismerték, hogy Magyarországon demokrácia van. A politikus Magyarország-ellenes hangok közé sorolta Martin Schulz kijelentését is, melyben az Európai Parlament elnöke gyakorlatilag Magyarországot egészében nevezte antiszemitának. Egy ilyen megfogalmazás tűrhetetlen, elfogadhatatlan – szögezte le a Fidesz frakcióvezetője.

Rogán Antal szerint joggal tehető fel a kérdés: mit tesznek a magyar szocialisták? A magyar választók joggal kérhetik az MSZP-től, hogy álljanak ki az európai szocialisták köreiben is Magyarország mellett – húzta alá. Védjék meg hazánkat az igaztalan támadásokkal szemben. Tegyék mindenki számára nyilvánvalóvá, hogy a magyar gazdaság jó teljesítményt nyújtott. Segítsenek abban, hogy Magyarország kikerüljön az ő kormányzásuk idején és az ő bűneik miatt indított túlzottdeficit-eljárás alól. Ez a minimális erkölcsi kötelességük – fogalmazott a frakcióvezető.

Azt kérem a Fidesz-frakció és a választók nevében is a magyar szocialistáktól, hogy álljanak ki az európai szocialistákkal szemben is, és védjék meg Magyarországot – zárta napirend előtti felszólalását Rogán Antal.
(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: