2013. május 1., szerda

"A baloldal üres lufikat ereget"

A baloldal ma majális tart és a majálison üres lufikat ereget. Ez a lufi, amit eregetnek, egyszer már kidurrant, sajnos a magyar emberek kárára, hiszen a baloldal együtt tette tönkre az országot és együtt lökte Magyarországot a csőd szélére 2010-ig – fogalmazott szerdai sajtótájékoztatóján Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője.

Május elsején, amikor a munka ünnepe van, úgy gondoltuk: beszéljünk arról, hogy a munka és a foglalkoztatás területén honnan indultunk és milyen eredményeket értünk el. Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Mesterházy Attila, akik most a baloldalon majálist tartanak, valójában együtt szúrták hátba az embereket, és együtt hozták azokat az intézkedéseket, amik a magyar munkavállalókat, a kis- és középvállalkozókat sújtották – mondta Selmeczi Gabriella. 


Fotók: fidesz.hu
A Fidesz szóvivőjének elmondása szerint a Gyurcsány-Bajnai-kormányok szélsőséges gazdaságpolitikájának következményeként megduplázódott a munkanélküliek száma. Hozzátette, a dolgozók fizetésének egyik felét elvitte az adó, a másik felét pedig a rezsi. A baloldali kormányok magukra hagyták a nyugdíj előtt állókat, a pályakezdőket, a kisgyermeket nevelő fiatalokat, az egészségügyi dolgozókat és a pedagógusokat is és „hagyták, hogy a külföldi tőke zavartalanul vigye ki az országból a profitot, azokat a forintokat, amiket magyar emberek állítottak elő” - húzta alá Selmeczi Gabriella.

 A fideszes politikus kitért rá, hogy a magyar családok egy része devizaadósság csapdájába került, ahová a Gyurcsány-Bajnai-kormányok taszították őket. A baloldal bármit mond, és bárhogyan ünnepli magát ezekkel az üres lufikkal, az elmúlt három évben nagyon sok eredményt ért el a jelenlegi kabinet – hangsúlyozta Selmeczi Gabriella. Kifejtette, a tavalyi évhez képest 26 ezerrel többen dolgoztak az első negyedévben Magyarországon, összességében pedig 160 ezerrel többen dolgoznak 2010 óta, mint a baloldali kormányok idején.

Immár harmadik éve sikerül emelni - lassan, de biztosan - a foglalkoztatottak számát – jelentette ki a kormánypárti politikus megjegyezve, a legfrissebb hírek szerint az Európai Unióban „egészen drámai helyzet kezd előállni a foglalkoztatás területén”, folyamatosan nő a tagországokban a munkanélküliség. Magyarország az unió országaihoz képest is jobban teljesít, eredményeket tud felmutatni – szögezte le Selmeczi Gabriella. Mint mondta, a munkavállalók ma Magyarországon Európa legalacsonyabb, 16 százalékos adókulcsát élvezhetik. A politikus úgy vélte, ha Bajnai Gordon újra kormányra kerülne, emelné ezt az adóterhet, azaz a munkavállalók körülbelül háromszor több adót fizetnének, mint most.

Selmeczi Gabriella kitért rá, az Orbán-kormány a minimálbért három év alatt háromszor emelte. 2008-ban még 69 ezer forint volt a minimálbér, ma pedig 98 ezer forint. Ebből venne el Bajnai Gordon saját bevallása szerint 32 ezer forintot – hívta fel a figyelmet a fideszes képviselő, aki kitért arra is, a családi adókedvezmény immár 900 ezer kisgyermekes család megélhetését segíti és a kedvezmények hatására gyakorlatilag már nem kell személyi jövedelemadót fizetniük azoknak a családoknak, akik három, vagy több gyermeket nevelnek.
A Fidesz szóvivője megemlítette a munkahelyvédelmi akciót is, amely segíti a 25 év alatti, pályakezdő fiatalokat, a nyugdíj előtt állókat, a szakmunkásokat, a tartósan munkanélkülieket, valamint a szakképesítéssel nem rendelkezőket. Selmeczi Gabriella aláhúzta, Európában először Magyarország indított el ilyen jellegű munkahelyvédelmi programot. A politikus kiemelte, hogy a munkáltatók, vállalkozók is jelentős adókönnyítést kaptak, mivel felére csökkent a vállalkozások nyereségadója. Amíg a baloldalon a májusi lufi kidurrant, addig a jobboldalon, az Orbán-kormány részéről cselekvés és eredmények mutathatók fel – jegyezte meg Selmeczi Gabriella.

„Minden agresszív cselekményt elítélünk”

Mélységesen elítélünk mindenféle agresszív cselekményt, főleg ha az gyengék és kiszolgáltatottak – nők, gyermekek, idősek - ellen történik. Nagyon remélem, hogy a hatóságok gyorsan lefolytatják a vizsgálatot. Aki ilyet elkövet, annak nincs helye a közéletben – válaszolta Selmeczi Gabriella a Balogh József fideszes országgyűlési képviselő ügyét érintő újságírói kérdésre.

„A baloldal ne vegzálja a magyar családokat”

A trafikpályázatokat érintően a Fidesz szóvivője úgy fogalmazott, vissza kell, hogy utasítsa azokat a feltételezéseket, miszerint politikai szempontok alapján történt volna a pályázatok elbírálása. Itt arról van szó, hogy a baloldal egy nagyon súlyos maffiaügybe keveredett és próbálják elterelni a figyelmet erről a dologról, ezért most egyenként megpróbálják levadászni azokat a magyar családokat, akik nyertek a trafikpályázaton – mondta Selmeczi Gabriella.
Felidézte, a pályázatot egyrészt azzal a céllal hirdették meg, hogy visszaszorítsák a dohányzást, másrészt azt szerették volna elérni, hogy a dohányboltok működtetése a multinacionális cégekkel szemben a magyar családoknak nyújtson egzisztenciát. A baloldal, élén Mesterházy Attilával és Bajnai Gordonnal arra a kérdésre válaszoljon, ami az egész társadalmat érinti, ne a magyar családokat vegzálja, akik nyertek a pályázaton – jelentette ki a kormánypárti politikus.

Selmeczi Gabriella határozottan cáfolta azon vélekedéseket, miszerint trafikpályázat nyerteseit pártállás szerint listázták volna. Kifejtette, a politikai hovatartozás különleges személyes adatnak minősül, amit csak akkor lehet kezelni, ha az érintett ehhez írásban hozzájárul. Ilyen listázást ráadásul nem is lehet csinálni, tehát felszólítom a baloldalt, hogy ne tegyen ilyet, mert ez a büntető törvénykönyvbe ütközik. A trafikpályázat nyerteseit pártállás szerint listázni törvénybe ütközik. Ilyet nem lehet csinálni – zárta szavait a Fidesz szóvivője.
(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: