2013. május 28., kedd

Kósa: Bajnai lelkén szárad több tucat család tönkretétele

Kósa: Bajnai lelkén szárad több tucat család tönkretételeBajnai Gordon irányításával a Wallis módszeresen kifosztotta a Hajdú-Bétet - fogalmazott Kósa Lajos a köztévé Ma reggel című műsorában, kedden.

Tíz éve robbant ki a Hajdú-Bét-ügy, de még a mai napig is vezető politikai hír. A vidékfejlesztési tárcánál már bejelentették: kártalanítják azokat a gazdákat, akik közvetlen kapcsolatban álltak a Hajdú-Béttel. Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke a Ma reggelben hangsúlyozta: Bajnai Gordon irányításával a Wallis módszeresen kifosztotta a Hajdú-Bétet. „Mindent megcsináltak, ami a joggal való visszaélés, a vagyonkimentés, ami oda vezetett, hogy több tucat család tönkrement, többen öngyilkosok lettek, felakasztották magukat, Bajnai Gordon pedig azzal intézte el a dolgot, hogy hát nem értettünk hozzá” – fogalmazott a fideszes politikus.


Kósa Lajos az M1 reggeli műsorában kitért arra: a debreceni cég menedzsmentjétől tudja, hogy Bajnai részt vett a cég irányításában, azaz mindenről pontosan tájékoztatták, és mindenről tudott – mondta. Hozzátette: az sem igaz, hogy az Orbán-kormány intézkedéseink a hatására ment tönkre a Hajdú-Bét, ugyanis az Orbán-kormány még a 2000-es évek elején 1,5 milliárdos támogatást is adott a Hajdú-Bétnek.
Kósa elmondta továbbá, hogy 2002 után a károsultak számtalan feljelentést tettek, de a rendőrség sosem találta megalapozottnak arra, hogy eljárást indítsanak. „Én azt gondolom, hogy a rendőrség nem kellő meggyőződéssel vizsgálta ezeket az eseteket” – mondta.
A politikus szerint, ha jogilag meg is áll, morálisan semmiképpen sem helytálló az a védekezés, amit Bajnai Gordon előadott. „A lelkén szárad több tucat család tönkretétele”. Hozzátette: a tönkretett emberek megpróbálnak élni, kapaszkodni, miközben Bajnai Gordon remekül elvan a milliárdjaival.
Kósa Lajos szerint a kérdés az, "ha egy sört elviszek a boltból lopásnak számít, és 6 milliárd forint értékű liba, amit nem fizettek ki, az micsoda?"
A Fidesz alelnöke szerint mindez azért felháborító, mert - mint fogalmazott - „egy ilyen ember, aki ezt megteszi kicsibe, attól mire számítsunk nagyban”.
(hirado.hu-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: