2013. május 21., kedd

Tovább szigorítanák a termőföldszerzést és -használatot

Tovább szigorítaná a termőföld megszerzését és a termőföld használatát az a törvényjavaslat, amely a korlátozó jogi rendelkezések kijátszására irányuló jogügyletek feltárásáról és megakadályozásáról szól.

A képviselői önálló indítványt Nagy István (Fidesz) országgyűlési képviselő nyújtotta be. A törvényjavaslat tárgysorozatba vételét és az általános vitára való alkalmasságát az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága keddi ülésén egyhangúlag támogatta.
  
Indoklásában a fideszes honatya kiemelte: a jogszabályi rendelkezések kijátszását célzó jogügyletek ezen a területen jóval sokszínűbbek, mint azt korábban feltételezték, ezért van szükség a szigorításra.
  
Ezt megerősítette Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti ügyekért felelős államtitkára is, aki elmondta: a témában vizsgálódó tárcaközi bizottság tapasztalata, hogy a földszerzést vagy földhasználatot célzó spekulatív jogügyletek már nemcsak a külföldiek körében jellemzőek, az utóbbi időben a belföldi spekulatív termőföld-szerzés és -használat iránti igény is észrevehetően növekedett.
(MTI-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: