2012. október 12., péntek

Simicskó: A magyar nemzet sportnemzet + videó

Minél több emberrel kellene megszerettetni a sportot, mert az a nemzet alapértéke, és a testi, a lelki egészség is a sport által teljesedhet ki - jelentette ki Simicskó István sportért felelős államtitkár a köztévé Ma reggel című műsorában csütörtökön.

Miközben a magyar nemzet sportnemzet, hiszen az olimpiai bajnokok száma erőnkön felüli, a sport nemcsak az élsportról, hanem a tömegsportról is szól, a magyar társadalom tömegeinek megszólításáról – jelentette ki Simicskó István sportért felelős államtitkár az M1 Ma reggel című műsorában.
Minél több emberrel kellene megszerettetni a sportot, mert az a nemzet alapértéke, és a testi, a lelki egészség is a sport által teljesedhet ki – hangoztatta a KDNP-s politikus.


http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=185235

Emlékeztetett arra, hogy Trianon után, amikor össze volt törve a nemzet, Klebelsberg Kunóék is bevezették a mindennapos testnevelést az iskolákban. A testnevelésen, a testmozgáson keresztül mentálisan is kiegyensúlyozottabbak tudunk lenni, és gazdasági nehézségek közepette is jobb erővel, életenergiával, érzésekkel tudunk nehéz küzdelmeket megvívni – fogalmazott Simicskó István.

Arra a felvetésre, hogy a mindennapos testnevelést elkerülendő sokan bejelentkeznek valamilyen „búgócsiga” egyesületbe, azt válaszolta: sajnos a kiskapuk keresése a szocialista időszakban a magyar társadalomra jellemző volt, és ennek a gyökerei még megvannak, de előbb-utóbb minél többen felismerik, a gyermekeknek használ, ha részt vesznek a mindennapos testnevelésben.
Beszélt arról is, hogy nyolc olimpiai bajnokunk közül hét a 2001-ben indított Heraklész-program felfedezettje. Simicskó szerint az ilyen típusú programokat kell a jövőben is erősíteni. Leszögezte: szeretne minél több szövetségest megnyerni a sport ügyének, hogy a magyar sport életét fellendítsék.
(hirado.hu- fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: