A stratégia kiemelt célja, hogy tovább csökkenjen az
élelmiszer-eredetű megbetegedések, azon belül a háztartásokban
bekövetkező fertőzések száma. Cél továbbá, hogy a tisztességtelen
vállalkozások kiszűrésével és a fogyasztói tudatosság javításával
hatékonyan megelőzhetőek legyenek az állampolgárok egészségét
veszélyeztető, illetve a tetemes anyagi és erkölcsi károkat okozó
botrányok, amelyek a magyar élelmiszerek hazai és nemzetközi jóhírét is
csorbítják. Az élelmiszerbiztonság jelenlegi helyzete alapján hazánk –
az Európai Unió számos más országához hasonlóan – a világ
legbiztonságosabb helyei közé tartozik.
A Vidékfejlesztési Minisztérium a társadalom minden érintett csoportját be kívánja vonni a stratégia megalapozásába: a fogyasztókat, az élelmiszerlánc vállalkozásait (a mezőgazdaságtól kezdve a feldolgozóiparon keresztül a kereskedelemig és a vendéglátásig), majd ezt követően a Magyar Tudományos Akadémia és más kutatással foglalkozó intézmények szakembereit. A fogyasztói és vállalkozói véleményeket, javaslatokat a www.elelmiszerbiztonsagistrategia.hu, illetve a www.elelmiszerlanc.kormany.hu honlapon október végéig várják.
A Vidékfejlesztési Minisztérium a társadalom minden érintett csoportját be kívánja vonni a stratégia megalapozásába: a fogyasztókat, az élelmiszerlánc vállalkozásait (a mezőgazdaságtól kezdve a feldolgozóiparon keresztül a kereskedelemig és a vendéglátásig), majd ezt követően a Magyar Tudományos Akadémia és más kutatással foglalkozó intézmények szakembereit. A fogyasztói és vállalkozói véleményeket, javaslatokat a www.elelmiszerbiztonsagistrategia.hu, illetve a www.elelmiszerlanc.kormany.hu honlapon október végéig várják.
(MTI/OS-fidesz.hu)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése