2012. október 3., szerda

Lázár: sok családot tettek tönkre a játékautomaták


A kormány megszüntetné a pénznyerő automaták üzemeltetésének lehetőségét; Lázár János államtitkár szerint a szerencsejáték ezen formája sok családot tett tönkre.

 
A Miniszterelnökséget vezető államtitkár hétfőn este a parlamentben - a pénznyerő játékautomaták működtetésének teljes megszüntetését célzó törvényjavaslatot ismertetve - expozéjában azt mondta, egy konzervatív gondolkodású politikus világnézetével összeegyeztethetetlen a szerencsejáték, olyan világban hisznek, ahol a szerencsejáték nem helyes dolog. Hozzátette: különlegesen erkölcstelen, morálisan megkérdőjelezhető, és a legkiszolgáltatottabb térségekben jellemző a pénznyerő automaták üzemeltetése, használata.
   
Mint mondta, sok családot ismer, amelyeknek az életét negatívan befolyásolta a szerencsejáték, a magyar állam részéről pedig "becstelen" dolog volt, hogy minden kocsmában lehetett szerencsejátékot játszani.
   
Lázár János emlékeztetett, hogy korábban már újraszabályozták a rendszert, így a 25-30 ezer automatából 4-5 ezer maradt. Törvényjavaslata elfogadásával viszont három - koncessziós alapon működő - helyszín maradna csak, ahol lehet majd ilyen gépekkel találkozni. Hozzáfűzte: kizártnak tartja, hogy ezekbe az elit kaszinókba szervezett buszokkal vinnék az embereket Csongrád vagy Borsod megyéből.
   
Az adóbevétel-kieséssel kapcsolatban azt mondta, nem biztos, hogy az államot veszteség éri, mert a szerencsejáték miatt kialakuló alkoholizmus vagy egyéb betegségek, valamint a szociális intézkedések szintén pénzbe kerülnek az államnak. Közölte továbbá: nem szakad meg a szíve azokért a vállalkozókért, akik ebből éltek eddig.
(MTI-fidesz.hu)
 

Nincsenek megjegyzések: