2012. október 12., péntek

"A magyarok büszkék lehetnek jelenlegi kormányukra"


Kiemelkedő turizmusdiplomáciai sikerként értékelhető, hogy a minap Magyarországra látogatott a német parlament turisztikai bizottságának hatfős csoportja, amely elfogadta hazánk meghívását. A bizottság kereszténydemokrata elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjújában a turizmusban jelentkező kihívások mellett a német–magyar kapcsolatokról is szót ejtett, amelyeket szerinte zavaros idők fejleményei sem tudják megingatni. Klaus Brähmig szerint a magyarok büszkék lehetnek jelenlegi kormányukra.

 
 – Magyar partnereinkkel arról beszélgettünk, hogy a kitűnő német–magyar kapcsolatokat hogyan tudjuk ez elkövetkező években tovább fejleszteni. Mi minden évben egy többpárti delegáció tagjaiként veszünk részt ilyen jellegű utakon, s az idei évben a sok meghívás közül a magyarországinak tettünk eleget – mondja Klaus Brähmig.

Mint a Magyar Turizmus Zrt. közleményéből is kiderül, a Turisztikai Világszervezet adatai szerint Németország a világ legjelentősebb turisztikai küldőországa, ezért számos fogadóország, így Magyarország legfőbb beutaztató partnere is. Ennek fényében különösen megtisztelő, hogy a sok meghívás közül a bizottság – amely egy évben csak egy ilyen jellegű utazást tesz – az idén Magyarországot választotta úti célnak. A hatfős delegáció október 7–10. között ismerkedett hazánk turisztikai kínálatával, és találkozott magyar állami vezetőkkel.

Német-magyar barátság

Éppen húsz éve írta alá a két ország kormánya a német–magyar barátságról szóló megállapodást. Az 1992-es szerződés azonban nem csupán dokumentum, barátságunk a gyakorlatban is működik. A németek a mai napig nagyon hálásak Magyarországnak azért, hogy 1989-ben megnyitotta a határt az Ausztriába igyekvő keletnémetek előtt. – Ez egy olyan barátság, amelyet zavaros idők fejleményei sem tudnak megingatni – véli Klaus Brähmig. Mint mondja, a parlamenti bizottság szoros kapcsolatot ápol a Magyar Turizmus Zrt. németországi–svájci képviseletével, illetve a berlini budapesti nagykövettel. – Magyar partnereinkkel együtt ötlöttük ki például egy német–magyar turisztikai fórum megrendezését jövőre – teszi hozzá.

A teljes cikk elolvasható az mno.hu-n.

Nincsenek megjegyzések: