2012. október 3., szerda

477 millió forint nehézségekkel küzdő gyerekek fejlesztésére


Közel fél milliárd forint támogatás a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermekek fejlesztésére - olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériumának keddi közleményében.

 
Az emberi erőforrások minisztere 477 millió forint állami támogatás odaítéléséről döntött a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő (BTM) gyermekek és tanulók fejlesztéséhez.

A benyújtott igénylések alapján a helyi önkormányzati fenntartású intézmények 453.850.000 forint, a nem állami intézményfenntartók 16.860.000 forint, a központi költségvetési szervként működő felsőoktatási intézményfenntartók 6.950.000 forinttámogatáshoz jutnak, mely összeg biztosítja a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermekek és tanulók eredményes fejlesztésének ellátását. Összesen 1487 intézmény kapott állami támogatást, amely fejlesztő eszközök beszerzésére, valamint a differenciált fejlesztést biztosító oktatásszervezési formák személyi és dologi költségeire használható fel.

Az intézmények listája és az elnyert összegek jogcímenként az alábbi oldalon találhatók. http://www.kormany.hu/hu/dok?source=8&type=401#!DocumentBrowse
(MTI/OS-fidesz.hu)
 

Nincsenek megjegyzések: