2012. október 14., vasárnap

Fokozottan oda kell figyelni a költségvetési hiány szintjére

Ha a dolgok nem alakulnak nagyon rosszul, akkor előteremthető az a pénz, amelyből megvalósítható a pedagógusok béremelése – hangsúlyozta Semjén Zsolt a Hír Tv Péntek 8 című műsorában.

Közölte: ez a béremelés jár a pedagógusoknak. Semjén nagyon fontosnak tartja, hogy előbb-utóbb az emelés megtörténjen, ám figyelmeztetett arra is, hogy az IMF-tárgyalások miatt jelenleg a kormánynak fokozottan oda kell figyelni a költségvetési hiány szintjére. Azonban a KDNP kitart Hoffmann Rózsa elképzelése mellett, és bíznak benne, hogy amint lehetőség nyílik rá, meg tudják emelni a pedagógusok fizetését. 



Ha a dolgok nem alakulnak nagyon rosszul, akkor előteremthető az a pénz, amelyből megvalósítható a pedagógusok béremelése - erősítette meg. Hangsúlyozta: a pedagógusokat ez a béremelés megilleti, arról a kormány nem mondott le, és mindent megtesznek, hogy ezt az érintettek az első adandó alkalommal megkapják. Azt mondta, biztos abban, hogy előbb-utóbb meglesz a pedagógusok béremeléséhez szükséges pénz. A miniszterelnök-helyettes a munkabeszüntetést fontolgató pedagógusoknak azt mondta: ha az ország megrendül, akkor biztos, hogy nem lesz a béremelésükre pénz, a hiányt pedig bármi történik, tartani kell. Azt fontolják meg, hogy egy sztrájkkal az ország helyzete jobb nem lesz - jegyezte meg.
  
Kérdésre válaszul kiemelte: ha valaki ebben a kérdésben meg sem "nyikkanhatna", az a baloldal. Felidézte Magyar Bálint miniszterségét is, aki - mint fogalmazott - anti-Klebelsberg Kunóként "porig rombolta" a kisiskolákat, és abban az időszakban, amikor ő vezette a tárcát, több tízezer pedagógust "raktak ki".
(mno.hu - MTI-fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: